Fejléc kép
Fórumajánló
Varane: “A BL egy különleges sorozat a Real Madrid számára”
2019-09-17 20:50 Tromposch Ádám realmadrid.com
Varane: “A BL egy különleges sorozat a Real Madrid számára” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A PSG elleni BL-találkozó előtt Raphael Varane válaszolt az újságírók kérdéseire a Párizsban tartott sajtótájékoztatón.

A BL-ről

“A Bajnokok Ligája nagyon különleges a Real Madridnak. Igazán izgatottak vagyunk miatta, és engem is nagyon motivál. Ezt a sorozatot a legnehezebb megnyerni, és a szurkolók is imádják. A klubnál mindent meg akarunk nyerni, de a BL mindig különleges számunkra, ahogy azt az elmúlt évek is bizonyítják.”

Fejlődés

“Keressük az egyensúlyt a csapatban, folyamatosan fejlődünk. Az előző meccsünk 2. félidejében kicsit leeresztettünk, de szerintem a csapat egyre jobb. Az egyértelmű, hogy végig, a 90 perc során koncentrálnunk kell. Közel vagyunk ahhoz, hogy úgy játszunk, ahogy tényleg akarunk, de még fejlődnünk kell. Ez a csapat képes a sikerre, jó szezonunk lehet. Sok meccsünk lesz, és szükség lesz az egész keretre. Mindenkiben bíznod kell a csapaton belül, ahogy eddig is tettük.”

Az átmenet éve

“Mindig nyerni akarunk, mindig csak ez motivál bennünket; versenyképesek vagyunk, és egy olyan klubnál játszunk, ahol igazán nagyok az elvárások. Nincs olyan, hogy átmeneti év, mindig nyerni akarunk. Ez az ambíció sosem változik, és egy olyan meccs előtt mint a PSG elleni, mindig hasonló érzésekkel lépünk pályára, azonban fontos az alázat és az ellenfél tisztelete is. Teljesen mindegy tehát, hogy sok a változás vagy sem, a célunk mindig egyértelmű, az pedig a győzelem.”

A PSG hiányzói

“Egyáltalán nem lesz ez egy egyértelmű meccs, hiszen az ellenfélben ott van a minőség, de igaz, hogy lesznek kiváló játékosaik, akik nem léphetnek pályára a meccsen. Ez megtörténik a fociban. Azonban ennek ellenére nagyon nehéz találkozóra számítunk. Az a tervünk, hogy a 90 perc során végig jól teljesítsünk. A PSG ellen sosem könnyű a saját otthonukban.”

Ramos nélkül

“Ő a kapitányunk, egy kivételes játékos, akit mindenki tisztel, és ezt meg is érdemli. Kulcsjátékos számunkra, de egy csapat vagyunk, és tudjuk, hogyan pótoljuk a hiányzókat. Kiváló a keret, és mindenki a legtöbbet adja ki magából, amikor szükség van rá, teljesen mindegy ki játszik.”

A BL varázsa

“Nagyon izgalmas számomra ez a sorozat. Mindig is szerettük ezt a kiírást, és itt Franciaországban játszani még különlegesebbé teszi ezt nekem. Alig várom a kezdőrúgást, kimegyek a pályára, és mindent beleadok, ahogy mindig. A csapat fejlődik, jó formában vagyunk, és jól akarjuk kezdeni ezt a sorozatot. Tudjuk, hogy milyen nehéz a BL-ben, ezért a lehető legjobban akarunk kezdeni. A tapasztalat mindig bónusz, de nem minden. Ahogy minden szezonban, úgy most is mindent az elejéről kell kezdeni, szóval nem lesz egyszerű. Tudjuk, hogy a PSG-nek milyen céljai vannak, ezért nagyon kemény lesz. Már sok BL-tapasztalatuk van, ezért igazán kiélezett csatára készülünk.”

Recept a BL-győzelemre

“Szeretném, ha lenne valami különleges receptünk rá, de a legfontosabb, hogy soha nem adhatod fel. Olyan dolgokat vittünk véghez, amiről azt gondolták, hogy lehetetlen. Könyörtelennek kell lenned, be kell fejezned a meccseket, amint lehet. És persze ott vannak a finom részletek, amik ezen a szinten megteremtik a különbséget. Ennél a klubnál nagyon az elvárások, ezért hinned kell benne, hogy minden meccset megnyerhetsz.”

Benzema egy igazi vezér?

“Naná. Most nincs Ramos és Marcelo sem, így ő a legidősebb játékos. Az öltözőben is ő az egyik vezető már évek óta, és az egész keret tiszteli őt. Remek formában van, és kiugróan fontos a támadójátékunkban. Mindenhol ott van, érett, és nagyon kell nekünk az ehhez hasonló mérkőzéseken.”

Éhség a sikerre

“Még mindig motivált vagyok, mindig is versenyző típus voltam, és mindig nyerni akartam. A Madridnál ezt is követelik meg tőled, ezért itt meg kell tanulni versenyezni, ez pedig itt a jellemed részévé válik. Én is ilyen vagyok, és ez nem változik. Amíg focizok, addig csak a győzelem érdekel.”

Mendy

“Elképesztően tehetséges játékos. Jól beilleszkedett, hiszen vannak többen a keretben, akik beszélnek franciául és segítenek neki. Szerintem egyre jobban otthon érzi majd magát nálunk.”

Teljes menetrend