Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Készen állunk a kezdésre a Bajnokok Ligájában”
2019-09-17 21:44 Tromposch Ádám realmadrid.com
Zidane: “Készen állunk a kezdésre a Bajnokok Ligájában” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A PSG elleni BL-mérkőzés előtt természetesen Zinedine Zidane is ott volt a sajtótájékoztatón, ahol beszélt a sorozatról, Hazardról, James képességeiről, valamint az Areola – Keylor cseréről is.

“Örülünk, hogy végre elkezdődik ez a sorozat. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, kemény ellenféllel nézünk szembe. Olyan csapattal találkozunk, amelyik mindig nagyon magasra teszi a lécet, de készen állunk.”

“Mindig nagy dolgokat várnak ettől a két csapattól, de még csak a szezon kezdetén járunk. Jól kezdtünk, de mindig van hova fejlődni. Még minden szinten fejlődni fogunk, és fejlődnünk is kell. Jobban is tudunk teljesíteni, és jobban is fogunk teljesíteni, de ugyanez igaz a PSG-re is.”

PSG

“A PSG egy remek csapat. Minden héten megmutatják ezt, annak ellenére, hogy vannak olyan napok, amikor nem jönnek az eredmények. Van néhány hiányzójuk, de Cavani, Mbappé és Neymar nélkül is képesek magas szinten játszani. Olyan csapat, amely folyamatosan fejlődik. Nem könnyű megnyerni a BL-t, de ők folyamatosan ezért dolgoznak, és évről évre jobbak lesznek.”

Hazard

“Készen áll, jól felkészült, most már van jó pár edzés mögötte a csapattal. Ő egy olyan játékos, aki meg tudja teremteni a különbséget, és ő lehet maga a különbség bizonyos szituációkban. Már megmutatta ezt korábban, és biztos vagyok benne, hogy nagyon fontos játékos lesz számunkra. Nagyon szép jövő vár itt rá. Igazán motivált, és valami különlegeset akar elérni. Tudja, hogy melyik klubhoz csatlakozott. Megvan a karaktere és a személyisége, ami illik a Real Madridhoz. Hagynunk kell dolgozni, aztán meglátjuk, hogy mit tud.”

Benzema

“Mindig bebizonyítja, hogy milyen játékos. Mindig úgy gondolunk rá, mint egy góllövőre, de az ő játéka nem csak erről szól. Mostanában több meccset eldöntött, de ő egy igazi csapatjátékos, amit minden meccsen bizonyít. És ez az, ami igazán érdekel. Fantasztikus játékos, ahogy a PSG edzője is elmondta. Mindig is akartam Benzemát a csapatomba. Minden meccsre felkészül, de talán a holnapi találkozót még jobban várja, hiszen a Lyonból jött, ahol nagy a rivalizálás a PSG-vel. Egyértelműen kulcsember, de a többiek is. Csapatként kell gondolkodnunk.”

A bajnokság vagy a BL?

“Korábban elmondtam, hogy a liga a legkülönlegesebb sorozat, mert azt volt a legnehezebb megnyerni, de mindent, amit a Real Madrid tesz, az fontos. Most a legfontosabb a mai edzés, aztán a holnapi meccs. Amikor megnyertük a La Ligát, az igazán különleges volt.”

James

“Sok pozícióban képes játszani, de minél feljebb van a pályán, annál könnyebb neki. Meglátjuk a holnapi felállást, de a legfontosabb, hogy belül ő is jól érzi magát. Ő teljesen más játékos támadásban, hiszen megvan benne a minőség, ezért nem mondok neki semmit arról, hogy hogyan kell játszani egy támadás során.”

Areola és Keylor Navas

“Különböző irányba mentek. Minden jót kívánok Keylornak a holnapi meccs után. Tisztelem őt, és mindent, amit a Real Madridért tett. Örülünk Areola érkezésének, hiszen remek kapus. Keményen dolgozik, és jól teszi a dolgát.”

Icardi

“Jó játékos, amit már többször bizonyított. Gólokat lő és megteremti a különbséget. Mindent tudunk róla. Megvolt már benne az Interben is ez a minőség, és most a PSG-ben sem lesz ez másként.

Teljes menetrend