2019-09-24 14:51 Tromposch Ádám realmadrid.com
Zidane: “Nem aggódom a sérülések miatt, de nagyon zavar” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A spanyol bajnokság hétközi fordulójában a Real Madrid hazai pályán az Osasunát fogadja, a meccs előtt Zidane beszélt a csapatot érintő aktuális kérdésekről.

“Legfőképp a csapatmunkának köszönhetjük a Sevillában elért sikert, illetve összességében annak a kemény munkának, amit letettünk az asztalra. A meccs elejétől a végéig csapatként működtünk. Ez kell a győzelmekhez. Nincs olyan, hogy könnyű meccs, ezért biztosnak kell lennünk abban, hogy a játékosok mindent megtesznek egymásért. Ezen az úton kell haladnunk.”

“A legfontosabb, hogy holnap már újra meccsünk van. Csak ez a találkozó érdekel, és ezzel a játékosok is így vannak, meg kell szereznünk a három pontot. Jól kell majd játszanunk, hasonló intenzitással, hozzáállással és akarattal, ahogy Sevillában is tettük. A kulcs az, hogy mindig beleadjunk mindent. Az én játékosaim a legjobbak, és mindig így is tesznek.”

La Liga

“Ha meccseket akarsz nyerni, akkor a 90 perc során végig jól kell teljesítened. Egyszerűen nem kapcsolhatsz ki, ezt pedig jól mutatja a tabella is. Bármi megtörténhet ebben a bajnokságban, ez mindig is nagyon nehéz sorozat volt. A spanyol liga fantasztikus, és az, hogy a csapatok ilyen jó formában vannak azt jelenti, hogy minden meccsen a maximumot kell nyújtani.”

Kritikák

“Ha veszítünk, akkor másnap már kirúgnak az újságírók, ha nyerünk, akkor maradhatok, ez egy ilyen szakma. Mindig is így volt, és ez így is fog maradni. Holnap már újabb meccs vár ránk, és történik majd, ami történik. Csak az érdekel, hogy a csapat jó intenzitással álljon bele a mérkőzésbe.”

Sérülések (Mendy a legújabb, aki 2-3 hétre kidőlt)

“Nem aggódom emiatt, viszont nagyon zavar a dolog. Nem akarom, hogy a játékosaim sérültek legyenek. Ez a futball része, amit nem teljesen tudunk irányítani. Vigyázunk a játékosainkra, de el kell fogadnunk, hogy időről időre vannak sérültek, akik aztán egy ideig nem tudnak segíteni. A mérkőzések rengeteget kivesznek az emberből, a játékosaimnak pedig egyáltalán nincs elegendő ideje a pihenésre. Most éppen 21 nap alatt 7 mérkőzésünk van, van akinek egy szezonban 60-65 találkozón is pályára kell lépnie.”

A FIFA gáláról

“Nem láttam a gálát, az emberek szavaztak, és megszületett ez alapján egy döntés, ennyi az egész.”

Az ellenfelek formájáról

“Ami megtörtént a Barcelona csapatával, az megtörténhet az Atléticóval is. Ezért nekünk mindig arra kell törekedni, hogy megszerezzük a három pontot, és a legjobbat kell kihozni magunkból. Csak ez érdekel, ugyanis mindig lesznek vesztes meccsek, de aztán rögtön ott az esély a javításra, ha mindent beleadsz.”

Bale-ről

“A csapat része, ahogy mindenki más is, tudja, hogy jó, és hogy sokat tud segíteni nekünk a támadások során, vasárnap pedig persze a védekezésben is sokat tett hozzá. Ha az egész csapat egy irányba halad, akkor érhetünk el jó dolgokat.”

Rodrygo

“Ő az első keret tagja, és ez nagyon fontos. Tökéletesen tudjuk, hogy mit kell tennünk vele. Ezzel kapcsolatban minden az én döntésem, és majd meglátjátok holnap, hogy mi lesz. Örülünk, hogy itt van velünk, és időről időre majd a Castillában fog játszani, amit boldogan meg is tesz.”

Teljes menetrend