2019-09-27 16:33 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Lucas Vázquez nagyszerű formában van” Spanyol Bajnokság

A Real Madrid holnap este kilenckor a Wanda Metropolitano stadionban játszik majd a házigazda Atlético Madrid ellen, a spanyol bajnokság hetedik fordulójában. A mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját:

“Jó formában vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy ők is. Jó meccs lesz. Engem csak az foglalkoztat a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy három pont forog kockán. Győzni szeretnénk majd, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy ez sikerüljön is. A hozzáállásunk nem változik. Tudjuk, hogy lesznek nehézségeink a meccsen, egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani, de nekik is kijut majd a nehézségekből”.

Derbik
“Játékosként és edzőként is rajtunk a felelősség ezeken a meccseken. Mindig felelősséggel tartozunk ennek a klubnak. Korábban játékosként, most pedig edzőként élem ezt át. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, és készen állunk a mérkőzésre. Ez egy újabb bajnoki forduló, és három pont a tét”.

Intenzitás
“Nem aggódom semmi miatt. Felkészültek vagyunk, képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani. Sokat kell majd beleadnunk, és nem csak az intenzitáson fog múlni a meccs. Nem gondolok a negatív dolgokra, csak a holnapi nagy meccsre. Ha az első perctől az utolsóig odatesszük magunkat, akkor jók leszünk”.

Mi lesz a kulcs?
“Sok tényező van, ez egy kilencven perces mérkőzés lesz, és minden megtörténhet. Hideg fejjel kell játszanunk, és a saját feladatunkra kell összpontosítanunk. Az Atlético egy nehéz ellenfél, és sok fegyver áll a rendelkezésükre, de de engem csak a saját csapatom foglalkoztat”.

Kapusok
“Mindannyian egy hajóban evezünk, huszonöt játékosom van a keretben, és mindenkire számítani fogok. Én csak azt szeretném, ha mindenki felkészülten várná a meccseket. Választanom kell a keretből tizenegy játékost. Szeretnék huszonöt játékossal kiállni, de ilyet még mindig nem lehet csinálni a fociban”.

Kiknek lenne helye a Realban a városi rivális csapatából?
“Két éve is feltettétek nekem ugyanezt a kérdést. Nem fogok belemenni az ilyesmikbe. A legjobb játékosok vannak nálunk, és csak rájuk gondolok. De tisztelem a többieket is”.

Rodrygo
“Megvan a tervünk vele. Ma a Castillával edzett, és holnap is velük fog játszani majd. Az első csapat játékosa, és örülök a meccsének az Osasuna ellen, de nyugodtan fogunk előrelépni vele. Ezt a döntést már korábban meghoztuk. Holnap a Castillában fog játszani. Ő is boldog”.

Hazard
“Tudjuk, hogy milyen játékos ő. Természetesen mindenki többet vár tőle, és ezt ő is tudja. Vele vagyunk, ő pedig velünk. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, és biztos, hogy olyan játékossá válik majd itt, amit mindenki akart”.

“A Hazard-kaliberű játékosok fel vannak készülve az ilyen típusú meccsekre, mint amilyen az Atlético elleni lesz. Nincsenek kétségeim sem Hazard, sem pedig a többi játékosom felől. Arra összpontosítunk, hogy remek teljesítményt nyújtsunk, tudjuk hogy nehéz lesz, és hogy az első perctől az utolsóig jól kell végeznünk a munkánkat. Felkészültnek kell lennünk”.

Atlético, a nép csapata
“Nem megyek bele az ilyesmikbe. Az emberek itt korán kelnek, és mennek dolgozni. Mindenki. Nem tudom megváltoztatni azoknak a véleményét, akik azt gondolják, hogy mi vagyunk a gazdagok, az Atlético pedig a nép csapata. A Real Madrid büszke akar lenni a játékosaira, és ezen is fogunk dolgozni”.

Az Atlético elleni előszezonban elveszített meccs (3-7)
“Annak a mérkőzésnek semmi köze a holnapihoz”.

A sérültek felépülése: Marcelo, Modric és Isco
“Holnap meglátjátok. Mindannyian jobban vannak, ami jó hír. Meglátjuk, hogyan tudjuk őket bevetni. Már a csapattal edzettek mindhárman”.

Lucas Vázquez
“Én úgy látom, hogy nagyszerű formában van”.

Rodrygo és Vinicius Jr.
“Teljesen más játékosok, nem lehet őket összehasonlítani, de mindketten jók. Más a játékuk, de mindketten fejlődni akarnak. Nagyon fiatalok még”.

Simeone felkészülési rutinja
“Mindenki kiveszi a részét a meccseken, ő is teszi a dolgát, én is teszem a saját dolgomat. Ahogy ti is mondjátok, Simeone nagyon sokat tanulmányozza az ellenfeleit, de mindenki más is, mindenki a maga módján”.

Benzema és Casemiro
“Két játékosról kérdeztek, de engem a csapat, mint egység foglalkoztat. Karim fontos a csapat számára, nem csak a góljai miatt. Casemiro egyensúlyt ad nekünk a pályán, de nem merül ki ennyiben a játéka. A maga módján mindenki hozzátesz valamit a csapat munkájához a pályán”.

Az Atlético Madrid – Real Madrid mérkőzés szeptember 28-án, szombaton kerül megrendezésre a Wanda Metropolitano stadionban, Madridban. A találkozót Magyarországon a Spíler 2 televíziós csatorna fogja élőben közvetíteni., este 21:00-tól

Militão szerdán debütálhat 2019.08.04. 16:19
Teljes menetrend