2019-09-29 13:34 d.gergo realmadrid.com
Nacho: “A csapatban ott vannak a gólok, nem aggódunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Az Atlético Madrid elleni döntetlen után Nacho Fernández és Thibaut Courtois is értékelte a mérkőzést a Wanda Metropolitanóban.

Nacho

“Szerettük volna megszerezni a három pontot, mint minden másik meccsen. Nagyon összetett teljesítményt nyújtottunk egy nagyon erős ellenféllel szemben, előttünk adódtak a meccs legnagyobb helyzetei, de minden pont fontos egy ilyen helyszínen. A bajnokság végéhez érve fontos lesz majd ez az egy pont”.

“Három nagyon jó meccs van most mögöttünk, nem kapunk gólt, és jobban játszik a csapat, a védekezésünk pedig egységesebb. Ha a csapat egy emberként támad és védekezik, akkor jobban játszunk. Fontos az önbizalmunk szempontjából, hogy fejlődjön a csapat. Bennünk vannak a gólok, szóval nem aggódunk”.

A következő meccs
“Most visszatér a Bajnokok Ligája, ami egy különleges kiírás. Szeretnénk győzni a szurkolóink előtt. Két nagy meccsünk lesz a héten, és biztosak vagyunk benne, hogy képesek leszünk jó munkát végezni”.

Courtois

“Nyerhettünk volna ma, de egy döntetlen sem olyan rossz eredmény ebben a stadionban. Egy olyan csapat ellen játszottunk, akik tudnak védekezni, és jól kontráznak. A félidőben kicsit változtattunk a felálláson, hogy támadóbbak legyünk. Benzema fejese nagy helyzet volt számunkra, de Oblak ügyes volt és védeni tudta. Nekik ott volt Trippier beadása, amit megfogtam mielőtt Koke megkaphatta volna”.

“Mi vagyunk a Real Madrid, és mindig meg akarjuk nyerni a meccseinket. Senki nem elégedett a gól nélküli döntetlennel, de nem akartunk őrült módjára támadni, hogy aztán sebezhetőek legyünk egy kontrával”.

Védések
“Szerintem egyik csapat sem alakított ki sok helyzetet ma este. Kedden a Bajnokok Ligájában játszunk majd hazai pályán, és szeretnénk megnyerni majd azt a meccset”.

Kapott gólok
“Tizenegy ember védekezik, és tizenegy ember támad. Ez a foci. Ha mindannyian összetartunk, jó csapatot alkotunk. Jól nyomtuk az ellenfelet, amikor nem volt nálunk a labda, a Sevilla és az Osasuna ellen is. Néha könnyű kritizálni. Tudom, hogy mi az, amit jól csinálok, és mi az, amiben jobb is lehetnék”.

Hazard
“Ritmusba kell lendülnie. Négy-öt héten át nem játszott, és nem is nagyon edzett. Fokozatosan fejlődni fog, a csapattal együtt”.