Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-09-30 15:16 e.gergo realmadrid.com
Hazard: „A párizsi vereség után kötelességünk nyerni holnap” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Real Madrid holnap este második Bajnokok Ligája mérkőzését játssza majd, ezúttal hazai pályán, a Club Brugge ellen szerepelnek Zidane fiai, a párizsi vereség után tehát saját közönségük előtt javíthatnak a blancók, a meccs előtt Zinedine Zidane mellett Eden Hazard állt a sajtó munkatársainak rendelkezésre:

„Bízom benne, hogy a hazai Bajnokok Ligája debütálásom a csapattal egy nagy győzelem lesz, sok góllal. Nem lesz könnyű meccs. A párizsi vereség után kötelességünk nyerni holnap. Minden tőlünk telhetőt bele fogunk adni, hogy ez sikerüljön”.

Felépülés
„Őszintén megmondom, hogy jól és erősnek érzem magam. Igaz, hogy az emberek sokat várnak el tőlem, ugyanilyen elvárásaim vannak magammal szemben nekem is. Képes vagyok többre. Kritikus vagyok önmagammal szemben, de minden nap keményen dolgozok, hogy remek dolgokat érhessek el. Nagyszerű csapatunk van, és nem minden tökéletes még, de elsők vagyunk a bajnokságban. Most száz százalékos vagyok, és remélem a legjobbat tudom kihozni magamból a következő meccseken”.

Ambíció
„Sokat várnak el tőlem az emberek, nekem pedig meg kell mutatnom a pályán, hogy mire vagyok képes. Láthatta mindenki a korábbi pályafutásomat, nekem pedig a legjobbat kell kihoznom magamból, hogy ebben a csapatban is bizonyítani tudjak. Teljesen felépültem már, most gólokra van szükségem, és arra, hogy meccseket döntsek el. Ki kell hoznom magamból a maximumot a pályán, előre kell lépnem, és meg kell teremtenem a különbséget. Egy gól, egy gólpassz jelentheti az áttörést. Az edző is arra kér, hogy próbáljak meg többet kihozni magamból, és tegyem azt, amihez értek”.

Brugge
„A Brugge egy remek csapat, elsők a bajnokságukban, és remek munkát végeznek. Nem lesz könnyű meccs, mert egy belga csapat ellen játszunk. Száz százalékot kell nyújtanunk, csak saját magunkra kell összpontosítanunk, és bizonyítanunk kell a pályán”.

Brazil csapattársak
„Három hónapja dolgozok együtt velük, és jól érzem magam velük, mikor együtt játszunk. Brazilnak érzem egy picit magam a technikám miatt. Nagyon jól kijövünk egymással a pályán és azon kívül is, és keressük is egymást sokszor játék közben”.

Nyomás a Real Madrid játékosaként
„Ahogyan a bemutatkozásomkor is mondtam, nem vagyok még „galaktikus”. Bizonyítanom kell, hogy képes vagyok azzá válni. Mindannyian nagyon jól ismerjük a hetes mezszám történelmét ebben a csapatban, nekem pedig bizonyítanom kell, hogy a világ legjobbja tudok lenni. Élvezem a pályán töltött időt, beleadom a maximumot az edzéseken és a meccseken is. Nincsenek kétségeim a képességeimmel és technikámmal kapcsolatban, és minél magabiztosabb leszek, annál jobb lesz”.

Bajnokok Ligája vagy bajnokság?
„Mindkettő. Ha a Real Madrid játékosa vagy, akkor meg kell próbálnod megnyerni mindent. Ismerjük a klub történelmét a Bajnokok Ligájában. Mikor elkezdünk egy tornát, azt meg is akarjuk nyerni. Bajnokok Ligája, Kupa… A Real Madrid játékosaként csak a győzelem jár a fejünkben”.

Kapcsolata az edzővel, és a kritikák
„Nagyon sokat tanulunk tőle, de én minden eddigi edzőmtől tanultam valamit. Franciául beszélek vele, és ez sokat segít. Ami a kritikákat illeti, szerintem normálisak, és nincsenek rám hatással, soha nem veszem ezeket észre. Az emberek azt várják tőlem, hogy meccsenként három gólt lőjek, de kell egy kis türelem is. Tudom, hogy jól dolgozok, és mindent beleadok. A maximumot kell nyújtanom az edzéseken és a meccseken is, csakúgy, ahogyan tettem azt a pályafutásom során korábban is. A gólok is jönni fognak akkor”.

„A párizsi mérkőzés után csalódottak voltunk, mert ez volt az első idei Bajnokok Ligája meccsünk. Nagyon jó adottságokkal rendelkező keretünk van, és arra kell gondolnunk, hogy a következő meccset megnyerjük. Vannak tapasztalt játékosaink. Egy vereség után azon kell dolgoznunk, hogy a következő mérkőzést már meg tudjuk nyerni. A PSG elleni meccs óta nem veszítettünk, és a bajnokságban nehéz találkozókat is megnyertünk. Zidane rotálja a keretet, és mindenki a rendelkezésére áll. Együttes erővel nyerni fogjuk a meccseinket”.

Alkalmazkodás a madridi taktikához
„Belgiummal és a Chelsea-ben mindig a széleken játszottam, jobb vagy bal oldalon. Benzemával és Bale-el bármelyik poszton tudunk játszani elől, és az edző is sok szabadságot ad nekünk, de védekeznünk is kell. Mikor nálunk van a labda, akkor elég szabadon játszhatunk, helyet cserélhetünk meccs közben”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend