2019-10-14 10:55 ___Samy___ marca.com
Roberto Carlos: “Del Bosque délutánra tette az edzéseket, mert tudta, hogy reggel nem mennénk el” Nyilatkozatok

Roberto Carlos visszaemlékezett arra az időkre, mikor még Del Bosque irányítása alatt játszottak. A brazil legenda elmondása szerint a spanyol mester azért tette át az edzéseket délutánra, mert attól félt, hogy a sztárok egy része nem megy el a reggeli foglalkozásra.

Roberto Carlos arról is szót ejtett, hogy Del Bosque milyen kapcsolatot ápolt a játékosaival, és megosztott még egy néhány részletet a későbbi edzőkről a nagyérdeművel.

“Del Bosque több volt, mint egy barát. Nincs szükséged szabályokra, a játékosok tudják, hogy mit kell tenniük. Tökéletesen megértett minket. A hétfői és néha a keddi edzések is délután 5-kor kezdődtek. Nem tette őket délelőtt 11-re, mert attól tartott, hogy senki nem megy el.”

Ezt követően Antonio Camachoról beszélt, aki szigorúbban próbált meg bánni a játékosokkal.

“A Galatikus időkben legalább 7 galaktikus játékos volt a csapatban, és az öltöző nagyon veszélyes volt. Ezt mindig jól kezeltük, jól kijöttünk egymással, kivéve Camachóval, aki 10 napig volt velünk. Bejött az öltözőbe, és mindenkit nagyon komolyan üdvözölt a Real Madridnál. Csak néztem, hogy mit fog mondani, majd így szólt: ‘Holnap reggel 7-kor szeretnék mindenkit itt látni.’ Általában 10:30-kezdtünk el edzeni. Próbáltuk megbeszélni vele, hogy változtassa meg az időpontot, mivel megvannak a szokásaink.”

Ezt követően Vanderlei Luxemburgo sem jött ki jól az öltözővel és a különleges szokásaikkal sem.

“Ugyanez történt Luxemborgóval is. Megvolt a szokásunk, hogy mikor érkezünk meg a központba, a táskákat a szobákban hagyjuk és vacsora előtt mindig volt előttünk sör és bor. Mindig volt két üveg bor az asztalon. Ronaldo és én mondtuk neki, hogy ‘Mester, az embereknek itt megvannak a szokásaik , szóval ne változtassa meg azokat és ne vetesse le vacsora előtt a bort és a sört az asztalokról, mert problémáink lesznek. Erre őt mit csinált? Először levetette az asztalokról a sört, majd a bort. Három hónapig volt a csapat élén. A világ futballja kicsi. A hír megérkezett a vezetőséghez, és viszlát.”

Teljes menetrend