2019-10-15 08:33 ___Samy___ marca.comas.com
Casemiro: “Hazudtam a posztomról az első próbajátékon” Nyilatkozatok

Casemiro jelenleg a világ egyik legjobb védekező középpályása, azonban a Jorge Valdanóval készített interjújában kiderült, hogy ez nem volt mindig így.

A Real Madrid manapság már nehezen tudja elképzelni a kezdőcsapatát a brazil középpályás nélkül. A kedden megjelent interjúban Casemiro elmondta, hogy pusztán a véletlen miatt lett az a posztja, ami ma is, hiszen hazudnia “kellett” annak idején az első próbajátékán, hogy idáig eljuthasson.

“Mikor a Sao Paulóhoz mentem először próbajátékra, még csatár voltam. Nagyon erős voltam, mindig a legmagasabb abban a korosztályban és sok gólt szereztem fejjel.”

“Mikor megérkeztem még csak 12-13 év körüli voltam. 300 játékos volt ott és csak 50-et választottak ki. Nagyon jól emlékszem, hogy mikor az edző megkérdezte kik voltak kapusok, csak három ember emelte a kezét. Mikor azt kérdezte, hogy kik a támadók, 40-50 ember tartotta magasba a kezét, és én azt mondtam magamnak: ‘Nagyon nagy a versenyhelyzet, nem lehetek csatár’. Ugyanez történt mikor megkérdezte, hogy kik a középpályások, így hát én is emeltem a kezem. Aztán az edző megkérdezte: ‘Van itt védekező középpályás?’ Hét vagy nyolc jelentkezett így hát azt mondtam: ‘Oké, védekező középpályás vagyok.'”

“Védekező középpályásként edzettem a próbajátékon, majd az edző félrehívott és azt mondta: ‘Te nem vagy védekező középpályás.’ De én továbbra is ragaszkodtam ahhoz, hogy az vagyok, és így kezdődött az egész.”

Casemiro aztán 112 mérkőzésen játszott a Sao Paulo színeiben, és nem felejtette el a góllóvést, hiszen 11-szer vette be az ellenfelek kapuját. Aztán 2012-ben a Real Madridhoz igazolt, a többi pedig már történelem. Madridban egyébként 20 gólnál jár 204 mérkőzésen.

Teljes menetrend