2019-10-18 14:49 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “A Mallorca nem azt a helyet érdemli a tabellán, ahol most szerepel” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A válogatott szünet után ismét a klubfoci van a reflektorfényben, a spanyol bajnokság is folytatódik, és a most hétvégi kilencedik fordulóban a Real Madrid a Mallorca otthonába látogat szombat este. A mérkőzés előtti napon Zinedine Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját is:

Válogatott szünet
“Fontos meccs lesz a holnapi. Tudjuk, hogy sok játékosunk nem volt itt Madridban velünk a válogatott mérkőzések miatt, de az elmúlt két napban már mindenki itt volt az edzéseken, minket pedig csak az foglalkoztat, hogy holnap jó meccset hozzunk le”.

Sérültek
“Olyan csapat ellen játszunk, akik nem azt a pozíciót érdemlik a tabellán, ahol jelenleg állnak. Modric, Bale, Kroos és Lucas Vázquez nem utaznak a csapattal. Valami mindig történni fog velünk, ez pedig megnehezíti az edző dolgát. Más játékosok bevethetőek lesznek, mi pedig megpróbálunk jól játszani majd holnap”.

Ramos és az olimpiai szereplés
“Én azt akarom, amit ő is akar. Ez nem az én döntésem. Ha ott szeretne lenni az Olimpián a spanyol válogatott tagjaként, az rendben van. Mindig fontos dolgokat akar csinálni, és segíteni akarja a hazáját. Szerintem ez nagyon szép dolog”.

A Barcelona elleni meccs
“Mindenkink megvan a véleménye. Az a fontos, hogy felkészültek legyünk, mikor esedékes lesz az a találkozó. Nagy vita van most körülötte, és ez logikus, de az én álláspontom az, hogy készen kell állnunk rá. Készen is fogunk állni, és akkor játsszuk majd a meccset, amikor mondják nekünk. Van preferenciám a dátummal kapcsolatban, de nem fogom elmondani. Alkalmazkodni fogunk ahhoz, amit kérnek tőlünk”.

“A felkészülésben nem lesz sok különbség, ha nem szombaton lesz a meccs. Holnap egy fontos mérkőzésünk lesz, kedden pedig egy még fontosabb vár ránk. Az El Clásicóra készen állunk majd. A Barcelonában zajló eseményekbe nem fogok most belemenni, de nem jó látni ezeket a képeket. Nem szeretem az erőszakot, szerintem senki nem szereti”.

Téli átigazolások
“Január végéig igazolhatunk majd, de engem most csak a holnapi meccs foglalkoztat, nem gondolhatok az átigazolásokra. Messze van még”.

Jović
“Csak nemrég csatlakozott a csapathoz, és máris sokkal jobban játszik, mint amikor megérkezett. A spanyol nyelvet is egyre jobban ismeri, és elkapja a fonalat. Számítani fogok rá, fontos játékos annak ellenére, hogy nem játszott mostanság olyan sokat”.

Valverde
“Nagyon jó játékos. Huszonöt megkérdőjelezhetetlen játékos áll a rendelkezésemre, és minden meccs előtt össze kell állítanom közülük a csapatot. Valverde nagyon akar, és sokat vár el magától is, ami jót tesz a fejlődésének”.

Brahim és Mariano
“Türelmesnek kell lenniük, mert sok játékosunk van a keretben, és mindenkire számítok. Mindenki ismeri a saját helyzetét. Készen kell állniuk a bevetésre, hogy ha rájuk kerül a sor, akkor jól tudjanak teljesíteni”.

Találkozás Pogbával Dubaiban
“Teljesen a véletlen műve volt, hogy találkoztunk ott, én egy konferencia miatt látogattam el a városba. Miután régóta ismerjük egymást, beszélgettünk is. Személyes találkozó volt, nem szakmai”.

Kubo a Mallorca csapatában
“Jó, hogy tud játszani, és jól is játszik. Az ő döntése volt ez, és ezt tiszteletben kell tartani. Örülök neki, hogy hogyan alakul a sorsa a Mallorca csapatában”.

Teljes menetrend