Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-10-21 10:26 ___Samy___ as.com
Jovicnak most sem ment Érdekességek, statisztikák

A Mallorca elleni vereséget követően az Opta data rámutatott egy néhány problémára és hiányosságra a Real Madrid csatárát illetően.

Luka Jovic madridi karrierje egész gyatrán kezdődik. A Mallorca elleni mérkőzést követően ismét bebizonyosodott, hogy a szerb csatárra még sok munka vár.

A 21 éves játékos, aki 60 millió euró ellenében érkezett az Eintracht Frankfurttól, még nem tudott jó benyomást kelteni sem a szurkolókban, sem a edzőben. Erre még csak rátesz egy lapáttal az is, hogy Karim Benzema formája nem igazán hagyott alább (szerencsére).

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Zidane kitartott amellett, hogy Jovic nem elkeseredett amiatt, hogy korábban csak két bajnoki mérkőzésen volt a kezdő tagja, és megígérte neki, hogy meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra.

Ezt bizonyítva Jovic a kezdőben találta magát a Mallorca ellen, ahol a Real Madrid veretlenségi sorozata a bajnokságban véget ért, köszönhetően Lago Junior 7. percben szerzett góljának.

Jovic Benzema mellett kezdett a támadósorban, hiszen Zidane számos változtatást eszközölt a Galatasaray elleni mérkőzésre való tekintettel, azonban ez nem sült el jól. A szerb csatár 66 percet töltött a pályán, ami alatt egyetlen egyszer sem lőtt kapura, sőt, még csak labdaérintése sem volt az ellenfél tizenhatosán belül. Helyzeteket nem alakított ki a csapattársainak, és összesen 25-ször ért a labdához, ebből Benzemával csak négy passzváltása volt.

Ez a fajta „összeszokatlanság” pedig a Real Madridnak három pontjába került úgy, hogy igazi gólhelyzet nem is nagyon adódott a csapat számára.

2009. májusa óta ez volt az első győzelme a Mallorcának a Real Madrid ellen, hazai pályán pedig 2006. februárja óta nem tudták legyőzni a fővárosi csapatot. A szombati győzelemmel a Mallorca véget vetett a Real Madrid veretlen szériájának, amivel egyből ponthátrányba is került a Barcelonával szemben.

Luka Modric, Toni Kroos vagy Gareth Bale visszatérése minden bizonnyal nagyot fog dobni a Real Madridon, de Jovic életre keltése egyre inkább aggodalomra adhat okot.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend