2019-10-21 09:16 ___Samy___ as.com
Zidane csapata gyengébb, mint Solari Madridja Érdekességek, statisztikák

Zinedine Zidane második madridi karrierje edzőként eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Sőt mi több, Solari mutatói jobbak voltak a csapat élén. Már is mutatjuk miért.

Zidane Real Madridja a visszatérése óta elég sok kívánni valót hagyott már maga után. Még akkor is, ha az idei szezonban az első bajnoki vereség 9 fordulót követően született meg. Azonban a statisztikák arról árulkodnak, hogy Rafa Benítez és Santiago Solari Real Madridja is eredményesebb volt, mint most a Zidane-féle csapat. Utóbbi csapata a mérkőzések 70.59%-át nyerte meg, míg Zidane csak a mérkőzések felén meccselt jobban az ellenfelénél. Rosszabb bajnoki mutatót csak Julen Lopetegui tudott felmutatni a közelmúltból.

A Real Madrid március óta csak minden második mérkőzését tudta megnyerni – 10 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség. Ezt a statisztikát nagyban lerontotta a tavalyi idény vége, hiszen az utolsó 11 bajnoki meccsből csak 5-öt nyertek meg (45.5%), míg ebben az idényben ugyanezt a számot 9 mérkőzés alatt érték el (55.6%). Ettől jobb számokat hozott a csapattal Rafa Benítez is, akit ugye később Zidane váltott.

Az elmúlt 10 évben a Real Madrid az első kilenc bajnoki mérkőzéséből általában legalább hatot megnyert, két idény kivételével: az első a 2012/13-as, José Mourinho utolsó éve (9 meccsből 5 győzelem), a második pedig a már említett Julen Lopetegui féle csapat. Zidane az első két bajnoki idényében szintén hat mérkőzésen gyűjtötte be három pontot 9 forduló után.

A Real Madrid edzők statisztikája a bajnokságban 2009 óta

A legjobb eredményt az elmúlt 10 évben Manuel Pellegrini tudta felmutatni, aki az első idényét követően 81.58%-os győzelmi rátával rendelkezett (38 bajnoki mérkőzésből 31 győzelem). Azonban a megszerzett 96 pont is kevés volt ahhoz, hogy megelőzzék a katalán riválist, akik 99 pontot gyűjtöttek be. A ranglistán Pellegrinit José Mourinho (76.32% győzelmi arány) majd Carlo Ancelotti követi (75%).

Ezután elérkezünk a régi Zinedine Zidane-hoz, aki a lehetséges bajnoki mérkőzések 70.83%-át tudta megnyerni. Őt követi nem sokkal lemaradva Solari, akinek 17 mérkőzésből 12 győzelme van (70.59%). Utána Rafa Benítez (61%) és újra Zidane nevét láthatjuk a listán, immáron a visszatérése óta összehozott statisztikával (50%). Majd Julen Lopetegui, aki még a mérkőzések felét sem volt képes megnyerni a csapattal (40%).

Teljes menetrend