2019-10-23 08:40 Tromposch Ádám realmadrid.com
Zidane: “Keményen megdolgoztunk a három pontért” Bajnokok Ligája

A Real Madrid 1-0-ra nyert a Galatasaray otthonában, Kroos gólja pedig azt jelenti, hogy megvan az első győzelem a Bajnokok Ligájában.

“Boldog vagyok a csapat miatt, hiszen nagyon sok kritika ért mostanában minket. Nem könnyű itt játszani, de jó volt a hozzáállásunk. Fontos volt ez a győzelem, mert háromnaponta meccset kell játszanunk, ma este pedig koncentráltak voltunk az elejétől kezdve. Jól kezdtünk, aztán viszont volt két igazán jó helyzetük. Ez azonban megtörténik. Jól kezdtünk most.”

“Sok helyzetet alakítottunk ki, jól hoztuk ki a labdát, voltak jó támadásépítések, örültem volna, ha lövünk egy második gólt, aztán egy harmadikat, mert az azt jelentette volna, hogy az ellenfél engedett volna a nyomásból. 1-0-nál még hittek a sikerben, küzdöttek a végéig, hogy legalább egy pontot szerezzenek, de mi az első perctől az utolsóig koncentráltunk. Keményen dolgoztunk, aminek most győzelem lett az eredménye.”

Rodrygo és Valverde

“A keret tagjai, ma pedig úgy döntöttem, hogy Rodrygo a kezdőben kap helyet. Igazán jól teljesít az edzéseken. A 4-3-3-as rendszerben a jobbszélen érzi igazán jól magát, és boldog vagyok a teljesítménye miatt. Nem változik ezzel semmi vele kapcsolatban. Ma csak erre a meccsre kellett koncentrálnunk. Ő az első keret tagja, de a Castillában is játszhat. Jól tette a dolgát ma, amivel elégedett vagyok. Meglátjuk majd, hogy mi történik a következő meccsen.”

Kritikák

“Ez a foci. Sok trófeát nyertünk már, de az a múlt. Tudom, hogy hol vagyok, és tisztában vagyok a feladataimmal. A játékosok jól reagáltak ma a pályán. Sokat tettek ezért a sikerért.”

Benzema

“Tudja, hogy egy igazi kapitány, boldog vagyok miatta, mindenki egy irányba tart, ezért mindenki ad valamit a csapatnak. Ő nem csak a játékával tűnik ki, hanem irányítja is a többieket a pályán, ez pedig nagy segítség nekünk.”

Courtois

“Az első félidőben nagyon fontos védései voltak, hiszen az ellenfélnek megvoltak a helyzetei, akkor ott megmentett minket. Ma két igazán fontos védése volt. Minden megváltozott volna, ha hátrányba kerülünk.”

Hazard

“Nem hiszem, hogy frusztrált lenne. A legfontosabb, hogy helyzetbe kerüljünk, ő pedig általában be is lövi azokat. Nem aggódom, és ő sem. Még jobb lesz. A fontos az volt, hogy csapatként jól teljesítsünk.”