2019-10-29 11:42 Tromposch Ádám realmadrid.com
Hazard: “Azért jöttem, hogy újra megnyerjük a BL-t, ez itt mindenkinek fontos” Nyilatkozatok

A Real Madrid TV vendége a belga válogatott Eden Hazard volt, aki egy interjú keretein belül beszélt a beteljesült álmáról, Zidane-ról, és a Bajnokok Ligájáról is.

Álmok

“Mindig az volt az álmom, hogy a Real Madridban játsszak, ez a világ legnagyobb csapata, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. A vb után már meghoztam a döntésem, és Courtois is folyamatosan támogatott a döntésemben, hiszen mindig is pozitívan beszélt a klubról. A vb-t követően azt mondtam magamnak, hogy az itt az idő, lépnem kell, de akkor ez még nem volt lehetséges. Még egy évet eltöltöttem a Chelsea-ben, ami könnyebbé tette a távozásomat. A klub megértett engem, és hagyott elmenni. Beszéltem Florentinóval, akit azt mondta, hogy már nagyon várt erre a lehetőségre. Modric is azt mondta, hogy igazából mindenki várt már erre, aztán végre tényleg megtörtént.”

Szenvedély a játék iránt

“Igazából minden a testvéreimmel kezdődött, hiszen mindig a foci volt a középpontban. Amikor ettünk, amikor a leckénket csináltuk… amikor volt pár szabad percünk, mindig játszottunk. Minden akkor kezdődött. A házunk igazából nem volt túl nagy, de mindig kitaláltunk valamit, egy kanapét, egy fotelt állítottunk be úgy, mintha az lenne a kapu. Amikor játszom, mindig arra gondolok, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ez lehet a munkám.”

Zidane

“A futballban Zidane mindenkinek példakép. A játékával mindenkit izgalomba hozott. Amikor gyerek voltam, imádtam őt, néztem a meccseit, csodáltam őt, mindent megnéztem, amit csak csinált a pályán. Nem gondoltam volna, hogy a visszavonulása után ilyen hamar edző lesz belőle. Aztán végül ő is, és én is itt kötöttünk ki. Az, hogy most a példaképem lehet az edzőm, nagyon boldoggá tesz. Őszinte, és beszélget a játékosaival. Ő is játékos volt, ezért tudja, hogy mi kell nekünk.”

Célok

“Ezért a mezért játszom. Amikor a pályára lépek a Bernabéuban az igazán boldoggá tesz. Azért jöttem, hogy segítsek a csapattársaimnak. Valóra vált az álmom, és mindent megteszünk a BL-ért, a ligáért, és a kupáért is. Reméljük, hogy több trófeát is nyerhetünk a szezon végén, és remélem, nagy szerepem lesz ebben.”

Bajnokok Ligája

“Ahogy már az első napomon is elmondtam, a BL nagyon fontos számomra. Londonban csupán egyszer sikerült elérnem az elődöntőt. A Chelsea az egyetlen BL-trófeáját egy évvel azelőtt nyerte, hogy én odaigazoltam. Itt már sokszor megnyerték ezt a sorozatot az előző években is, és nagyon nehéz ezt megismételni, hiszen nagyon sok jó csapat küzd érte. De azért jöttem, hogy újra megnyerjük, mert ez mindenkinek nagyon fontos itt.”

Szülői tanácsok

“Most, hogy már 28 vagyok, és itt játszom a Real Madridban, mindig azt mondják, hogy élvezzem, élvezzem a jelent, a meccseket, és hogy a szurkolók azért jönnek ki a stadionba, hogy jól szórakozzanak, én pedig azért vagyok a pályán, hogy boldoggá tegyem őket. Ezt szokták tanácsolni a szüleim, én pedig mindig is hallgattam rájuk, ezért is alakulhatott minden olyan jól számomra.”

Sikeres volt Asensio műtétje 2019.08.08. 09:15