2019-10-31 14:26 d.gergo realmadrid.com
Rodrygo: “Korán le kellett zárnunk ezt a meccset, és ez sikerült is” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 11. forduló 2019 OKT 30 (szerda) 21:15 Estadio Santiago Bernabéu 5-0

A Leganés elleni spanyol bajnoki mérkőzés után a csapat első találatát szerző brazil Rodrygo, valamint Casemiro és Carvajal is nyilatkozott.

Rodrygo

“Tudtuk, hogy egy nehéz ellenféllel szemben játszunk majd, és hogy gólokra lesz szükségünk. Sikerült elég kényelmessé tennünk magunknak a meccset. Korán le kellett zárnunk a mérkőzést, és ez sikerült is. Nagyon örülök mindennek, ami körülöttem zajlik. Minden olyan gyorsan történik. Elnyertem mindenki bizalmát, és remélem így is tudom majd folytatni. Bármelyik szélen boldogan játszok, most a jobb oldalon kezdtem, aztán cseréltem Hazard-al. Mindegy, hol játszom, élvezni fogom”.

Benzema
“Karim egy kiváló játékos, nyugalmat és magabiztosságot ad a csapatnak. Jobban játszunk, ha ő is a pályán van”.

Casemiro

“Nagyon jól kezdtük a meccset. Beért az egész heti munkánk erre a meccsre. Azt tettük a pályán, amire az edző kért bennünket, végig irányítottuk a meccset, és megnehezítettük az ellenfelünk helyzetét”.

Rodrygo
“Nyugodtnak kell lennünk, és nem szabad túl nagy nyomást helyeznünk rá, mert ő még csak egy tizennyolc éves kölyök. A keret tagagja, és fontos játékos, mint mi mindannyian, de nem szabad nagy nyomást alatt tartanunk. Gyorsan fejlődik, és megmutatja, hogy milyen fantasztikus játékos. Az edző felismerte, hogy Rodrygo létfontosságú játékos, aki mindig remek munkát végez, ha lehetőséget kap. Jól irányítja a játékokat, jól olvassa a meccseket, és hogy mit kell tennie a labdával”.

“A Real Madrid játékosai vagyunk, és itt meg kell harcolnunk a helyünkért a csapatban. Vinicius Jr. is egy kiváló játékos, aki jól dolgozik az edzéseken, és igyekszik fejlődni. Rodrygo is nagyon jól fejlődik. Küzdeniük kell a játéklehetőségekért, ha a Madrid játékosa vagy, akkor keményen kell dolgoznod. Vinicius és Rodrygo barátok, de a csatájuk fontos a csapat számára”.

Hazard
“Nem kell bizonyítania semmit. Briliáns játékos. Fokozatosan beépül a csapat játékába is, jól játszik össze Karimmal és a csapat többi tagjával is”.

A büntetőfelelősök
“Az elsődleges büntetőfelelősünk Ramos, utána Benzema jön a sorban. Van egy sorrend az öltözőn belül, és ehhez is kell tartanunk magunkat”.

Bale
“Az edző már beszélt erről a meccs előtti sajtótájékoztatón. A klub engedélyt adott neki a távozásra. Tudjuk, hogy milyen nagyszerű játékos ő, és hogy milyen fontos a csapat számára. Velünk volt az öltözőben, és számítunk rá”.

Carvajal

“Jól dolgozik, és felmegyek a támadásokkal is, ha gólpasszt adok, az ennek a jutalma. Az a fontos, hogy megszereztük a három pontot. Tudtuk, hogy fontos meccs lesz ez, a saját szurkolóink előtt játszottunk, és minden jól jött ki a végén. A remek kezdés volt a meccs kulcsa”.

“Teljesen lejátszottuk a Leganést a meccs első felében, és félidőben már 3-0-ra vezettünk, ami megkönnyítette a dolgunkat. A csapat nem állt meg egy percre sem, dolgoztunk és nyomást helyeztünk az ellenfélre. Mindannyian vártuk már, hogy játszhassunk, így hogy a hétvégi meccsünk el lett halasztva”.

Kapott gól nélkül
“Egységet alkotott a csapat a meccsen, és ezen még dolgoznunk kell a továbbiakban is. Annyi meccset kell kapott gól nélkül zárnunk, amennyit csak lehet”.

Erőltetett menet
“Három nap múlva már újra játszunk, ismét hazai pályán. Jó teljesítményt kell majd nyújtanunk, és meg kell szereznünk a három pontot. Nagyon hajtós időszak kezdődik most a versenynaptárunkban”.