2019-10-31 14:07 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Szükségünk volt egy ilyen győzelemre” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 11. forduló 2019 OKT 30 (szerda) 21:15 Estadio Santiago Bernabéu 5-0

A tegnap esti, Leganés elleni győzelem után Zinedine Zidane így nyilatkozott:

Kapott gól nélkül
“Fontos meccs volt ez számunkra. Nagyon jól kezdtünk, két gólt is lőttünk az elején, és ez megkönnyítette a meccset nekünk. Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb meccsünk a szezonban, de örülök az eredménynek, öt gólt lőttünk és egyet sem kaptunk. Elégedettnek kell lennünk az egész meccsel”.

Végig kiegyensúlyozott volt a csapat
“Való igaz, hogy rég volt már, hogy öt gólt lőttünk. Páran úgy gondolják, hogy ez volt az eddigi legjobb meccsünk, szerintem nem, de örülnünk kell neki. Ha két példát kellene mondanom, akkor tetszett a játékunk a Celta Vigo elleni meccsen, és a legutóbbi Bajnokok Ligája meccsünkön is. Szükségünk volt már egy ilyen győzelemre, és ha két korai góllal kezded a meccset, az megkönnyíti a helyzetedet. Nem estünk vissza a második félidőben, és a cserékkel aztán csak tovább javult a játékunk”.

Egy gól és két gólpassz Benzema neve mellett
“Szerintem megkapja elismerést. Benzema mindig jól dolgozik, akkor is ha épp nem szerez gólt, ez pedig fontos neki a Madrid kilenceseként. Szeretem Benzema játékában, hogy milyen jól játszik össze a csapattársaival. A támadóhármasunk folyamatosan mozgásban volt ma este, és Karim teljesítménye nem meglepetés számomra, és sokan elismerik őt”.

Valverde
“Okkal van a csapatban. Megmutatja a pályán, hogy milyen fontos játékos ő, és nem csak a jövő csapatában számítunk rá, hanem a jelenlegiben is. Játszik, kapja a perceket, és remek munkát végez. Lenyűgöz, hogy erőnlétileg milyen jó állapotban van; gyors és erős játékos. Mindig nagyon odateszi magát, amikor a labdáért kell menni, legyen szó támadásról vagy védekezésről”.

“Örülünk, mert mindenki kivette a részét a csapat munkájából. Amikor játéklehetőséget kapsz, neked is erre kell törekedned, és Fede és Rodrygo is sikerrel járt. Örülök Jovic teljesítményének is, mert nem kapott olyan sok percet, de nagyszerű gólt szerzett. Ő egy gólvágó, mindig igyekszik keresni a kaput. Két vagy három helyzete volt, örülök neki”.

Vinicius Jr. hiányzása
“Ő is egy játékos, mint a többiek, és most ő maradt ki a keretből, de ez nem jelent semmit. Számítani fogok rá, ahogyan a többiekre is. Emlékezzünk az előző szezonra, Hazard nem volt itt és Vinicius az ő posztján játszik. Folytatnia kell a munkát, mert számítani fogok rá, és ezt ő is tudja. Kicsit nehéz mindenkinek, ha kimarad a keretből, és nekem is nehéz kihagyni játékosokat a kerethirdetéskor”.

Isco
“Látom rajta, hogy nagyon motivált, keményen dolgozik és elkötelezett. Játszani akar, és ha esélyt kap, akkor azokból ki kell hoznia a maximumot”.

Rodrygo
“Ő is csak egy játékos a keretben, és számítok rá, csak úgy, ahogyan számítok a többiekre is”.