Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-11-05 14:54 e.gergo realmadrid.com
Marcelo: „Úgy gondolunk erre a meccsre, mintha egy döntő lenne” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Csoportkör 2019 NOV 06 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 6-0

A Galatasaray elleni Bajnokok Ligája összecsapás előtt Zinedine Zidane társa Marcelo volt az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón.

Kemény ellenfél
„Tudjuk, hogy nagyon kemény lesz ez a meccs. Ki kell mennünk a pályára, és meg kell nyernünk. Alig várjuk, hogy a Bernabéuban játszhassunk, és nagyon motiváltak vagyunk. Nehéz feladat lesz, de szeretjük az ilyen meccseket. Minden játékos ilyen mérkőzéseken akar pályára lépni. Igyekeznünk kell megszerezni a győzelmet, hogy minél közelebb legyünk a csoport első helyéhez, és hogy ott lehessünk a következő szakaszban is. Úgy gondolunk erre a meccsre, mintha egy döntő lenne”.

Saját formája
„Nem gondolom úgy, hogy visszaesett volna. Nem játszottam sok meccset, de sokkal jobban érzem magam, mint az előző szezonban. Keményen dolgoztam ezért. Soha nem tekintettem magamra „kezdőjátékosként”, ahogyan most sem gondolom, hogy „csere” lennék. Azért vagyok itt, hogy segítsem a csapatot, hogy trófeákat nyerhessünk, és ennek tükrében nem teheted meg játékosként, hogy stabil kezdőjátékosként vagy stabil csereemberként tekintesz magadra. Úgy kell gondolkoznod, hogy a keret tagja vagy. Huszonöt játékos van a keretben, és nem fogsz minden meccsen pályára lépni. Tiszteletben tartom a kritikákat. Néha bántó tud lenni, de motiváló is tud lenni”.

Századik meccsére készül az európai porondon
„Csodálatos, hogy ennyi meccset játszhattam a világ legjobb csapatában. Nagyon sokat tanultam, mióta ide érkeztem. Szinte az egész életemet itt töltöttem, és hatalmas megtiszteltetés és felelősség, hogy a Real Madridban lehetek. Nagyon boldog vagyok, és remélem nagyszerű meccsünk lesz holnap”.

Bajnokok Ligája motiváció
„Nem arról van szó, hogy a Bajnokok Ligája jobban motiválna bennünket. A meccseken múlik minden. Négyszer megnyertük ezt a kiírást öt éven belül, a bajnokságban pedig nem sokat nyertünk, nem eleget tekintve, hogy itt vagyok már tizenhárom éve a csapatnál. Minden bajnoki meccs motiváló önmagában is, és hihetetlen dolog a Real Madrid mezében játszani. Nem lehet összehasonlítani a két sorozatot, teljesen más a Bajnokok Ligája és a bajnokság. Engem mindkettő egyformán motivál”.

Marcelo: „Cristiano egy gép, és még ő is összeszarta magát!”

Marcelo újabb levelet írt a Players’ Tribune oldalának. Az előző részben – többek között – a Világbajnokság fontosságáról mesélt. Aki lemaradt volna arról, itt olvashatja. Mai levelében viszont arról mesélt, hogyan is élte meg élete eddigi négy Bajnokok Ligája döntőjét, és milyen rögös út vezetett idáig.

Izgalom a 2018-as Bajnokok Ligája döntő előtt
„Az elején nehezebb volt, aztán hozzászokik az ember a nyomáshoz. De a nyomás mindig jelen van a Real Madridban. Ez az ára annak, hogy a világ legjobb csapatában játszol. Hatalmas rajtunk a felelősség, mert a legjobb klubban dolgozunk. Nem csak a játékból jön a nyomás, hanem külső tényezők hatására is. Ez minden munkahelyen így van. Mikor megosztottam ezt a történetet, azt azoknak meséltem, akik a legközelebb állnak hozzám: a szurkolóimnak, és azoknak, akik szeretnek engem. Azt akartam üzenni, hogy mi is pont ugyanolyan emberek vagyunk. Vannak családi gondjaink, munkahelyi problémáink, de ki kell tartanunk, mint bárki másnak. Csak elmeséltem egy történetet, amit sokan nem úgy értelmeztek, ahogyan én gondoltam”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend