2019-11-05 11:20 d.gergo realmadrid.com
Valverde: “Hihetetlen dolog egy ekkora klubban játszani” Nyilatkozatok

Federico Valverde a Realmadrid TV-nek adott interjút.

“Hihetetlen dolog egy ilyen nagy, és ilyen gazdag történelemmel rendelkező klubban játszani már huszonegy évesen. Nagy akarat van bennem, és harcolni fogok azért, hogy trófeákat emelhessünk a magasba. Mikor gyermek voltam, arról álmodtam, hogy itt fogok játszani és megnyerem a csapattal a Bajnokok Ligáját. Most csak igyekszem kihozni a lehető legtöbbet a lehetőségeimből, figyelek a csapattársak tanácsaira, és élvezem a pillanatot”.

“Mindig izgalommal tölt el, amikor magamra húzhatom a Real Madrid mezét. Soha nem akarok elmenni innen, különleges dolog ebben a csapatban játszani. Emlékszem egy Atlético elleni derbi előtti pillanatra, amikor az edző megnevezte a kezdőcsapatot, és ott voltam én is benne. Casemiro odajött hozzám, és megkérdezte, hogy ideges vagyok-e. Ahogy lenéztem a kezeimre, láttam hogy remegtek”.

Emlékek a kezdetekről
“A legjobban azt élveztem, amikor a barátaimmal az utcán játszhattam. Ez tett engem boldoggá, és nagyon jól éreztem magam közben. Aztán megkezdődött a profi karrierem a Peñarol-ban. Az utánpótlás korosztályban kezdtem náluk, és különleges emlékeim vannak onnan. Elrepült az idő azóta. Soha nem gondoltam volna, hogy végül egy olyan klubban játszhatok majd, mint a Real Madrid. Most csak arra törekszem, hogy fejlődjek és kihozzam a legtöbbet ebből a vissza nem térő lehetőségből. Egyedül rajtam múlik, hogy ez az álom folytatódik-e, és én remélem, hogy soha nem ér véget”.

Érkezés Madridba
“Kiváló volt a fogadtatásom, a csapat sok Bajnokok Ligája győzelmen volt túl, mikor megérkeztem, és mégis úgy fogadtak engem az öltözőben, mint bárki mást. Büszkeséggel és boldogsággal töltött el. Modric és Kroos az első naptól kezdve odafigyeltek rám, nagyon örültem neki. Ma már együtt viccelődünk, de kezdetben nagyon tisztelettudó voltam velük. Olyanok nekem, mintha a nagy testvéreim lennének, mert testvérként bánnak velem, és tanácsokkal látnak el. Példaképek számomra, és örökké hálás leszek nekik”.

“Minden csapattársamtól tanulok. Minden játékosnak megvan a maga története a klubon belül. Mindenki tanácsokkal lát el engem, és figyelnek rám. Igazán csodálom Casemirót, és örökké hálás leszek neki is, ő amolyan apafigura számomra. Nagyon jól telnek az edzések a társakkal. Mindig megemlítem Sergio Ramost is, ha róluk van szó, mert erős kapitány, ő a vezérhang a csapatban, és mindig mosoly van az arcán”.

Első trófea a csapattal
“A Klubvilágbajnokság volt az első érmem a csapattal, és sok közül lesz az első. Olyan emberekkel nyertem ezt a trófeát, akiket korábban évekig a tévében követtem. Sok évet szeretnék itt tölteni a csapatban, és sok serleget akarok nyerni, a klubért és magamért”.

A Real Madrid megítélése Uruguayban
“Nehéz szavakba önteni, hogy hogyan tekintenek erre a klubra otthon, megmagyarázhatatlan. Elérhetetlennek tűnik onnan, nagyon nehéz egy uruguayi játékosnak bekerülnie ebbe a csapatba. Mikor pályára lépek a csapattal, olyan, mintha hárommillió ember lenne ott velem. Nagyon sok Real Madrid szurkoló van Uruguayban”.

Zidane
“Segít nekem abban, hogy kihozzam magamból a lehető legjobbat, és abban, hogy ne bujkáljak, hanem mutassam meg a pályán, hogy miért számít rám a pályán. Hálás vagyok neki a tanácsaiért, ahogyan a csapattársaimnak is. Örülök neki, hogy Zidane is jókat mond rólam”.

Célok
“Először is szeretnék fejlődni, mind mint játékos, mind pedig mint ember. Nem ülhetsz a babérjaidon, ha ebben a klubban játszol. Megnyertem a Klubvilágbajnokságot ezzel a csapattal, és szeretném megnyerni az összes tornát, amiben játszunk. Sok van még hátra”.

Teljes menetrend