2019-11-05 15:47 d.gergo realmadrid.com
Zidane: Mbappé nagy álma, hogy egyszer a Realban játszhasson Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Csoportkör 2019 NOV 06 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 6-0

A Real Madrid holnap este 21:00-tól a Galatasaray ellen játszik hazai pályán, a Santiago Bernabéu stadionban. A mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját:

A szurkolók szerepe
“Izgatottak vagyunk, mint mindig, amikor a saját szurkolóink előtt játszhatunk. Nagy a felelősségünk, mert tisztában vagyunk a helyzetünkkel. Egy újabb Bajnokok Ligája meccs vár ránk, és igyekezni fogunk jól felkészülni rá, és jól játszani. Szükségünk van a szurkolóinkra, és ők mindig mellettünk állnak, mert szeretnék ha a csapatuk jól játszana és nyerne. Arra szeretném kérni őket, hogy a meccsek nehezebb pillanataiban is legyenek mellettünk. Nem tudunk mindig az első perctől kezdve különbséget teremteni a pályán, de szükségünk van rájuk a végsőkig”.

Harc a továbbjutásért
“Mindig ugyanaz az elképzelésünk, és ugyanolyan a hozzáállásunk. Mindig a következő meccs a legfontosabb számunkra. Tudjuk, hogy milyen helyzetben van most a csapat, és tudjuk azt is, hogy mit kell tennünk. Csak arra kell törekedni, hogy nagyszerű meccset hozzunk le. A szurkolóink is győzelmet akarnak, és meg akarjuk szerezni a három pontot, ami szinte már bebiztosítaná a továbbjutást is”.

A VAR
“Ugyanaz a véleményem róla, mint nektek. A VAR egy pozitív dolog, egy rendszer, amit azért vezettek be, hogy a sportunk fejlődjön. Természetesen látom azt is, hogy a szituációk különböznek, és a játékvezető értelmezését is figyelembe kell venni a képletben. Megértem, hogy mindenki csak a munkáját végzi, és igyekszik azt a lehető legjobban tenni. Mindenki hibázhat. Nem vagyok boldog, mert a Betis elleni meccsen láttam egy kezezést, de el kell fogadni a hibákat. Remélem, hogy egyre kevesebb ilyen vitás helyzet lesz majd. A VAR azért van, hogy minden átláthatóbb legyen, és jelenleg ezt a célját még nem érte el”.

Bale ott van Wales keretében
“Azt akarjuk, hogy a játékosaink egészségesek legyenek, és Bale jelenleg még nem áll készen a rendes edzésekre. Meglátjuk, hogy a napokban hogyan fejlődik a helyzete. Ő is fel akar épülni, és a válogatott szünet előtt még meglátjuk, hogy játékképes lesz-e. Jelenleg nem az. Utaznia kell majd, mert nevezték a keretbe, ebbe nincsen beleszólása a klubnak. Jobb szerettem volna, ha Bale már felépült volna, és akkor nem is kellene erről beszélnünk, de még nincsen száz százalékos állapotban”.

“Nem tudom, hogy a válogatott edzőjével beszélt-e, és ha igen, akkor mit. Engem csak az érdekel, hogy egészséges legyen. Nem vagyunk boldogok, mert minden játékosunkat jó és bevethető állapotban akarjuk tudni, és mostanság nem ez a jellemző. A szurkolóknak is pozitívan kell gondolkozniuk. Azt pletykálják, hogy januárban eladnám Bale-t, de ez hülyeség. Mindenki azt mond rólam, amit csak akar, de hazugságokat ne adjon senki a számba. Azt szeretném, ha Gareth itt lenne a szezon végéig. Jelenleg nem bevethető, talán a válogatott szünet után már játszhat, meglátjuk majd”.

“Minden nap köszönünk egymásnak, szeretem az összes játékosomat. Nem lehetek mindannyiukkal ugyanolyan közeli kapcsolatban, de soha nem történt köztünk semmi rossz. Nem kell arról beszélni, hogy a meccsek vége előtt elment, mert az én időmben sem volt ez másképp, mi is elmehettünk korábban. Az a fontos, hogy a meccs elején és félidőben ott volt, és támogatta a csapatot”.

James
“Ő is hasonló cipőben van, mint Bale. Van egy kis sérülése, és napi szinten vizsgáljuk, hogy hogyan van. Őszintén szólva nem tudom pontosan megmondani, hogy mi a problémája, de remélem hogy hamar visszatér majd. Minden játékosomnak azt kívánom, hogy bevethető legyen, még akkor is, ha ezzel nehezebb lesz a feladatom, mikor össze kell rakni a csapatot”.

Mbappé
“A játékosnak magának kell döntenie a jövőjét illetően, ki kell találnia, hogy mit szeretne csinálni. Jelenleg a Paris Saint-Germain játékosa, azt pedig majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Mindig is azt mondta, hogy nagy álma, hogy egyszer a Real Madridban játszhasson”.