Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-11-06 11:50 e.gergo uefa.com
Újabb kihívás jön az európai porondon Bajnokok Ligája
UEFA Bajnokok Ligája - Csoportkör 2019 NOV 06 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 6-0

A Real Madrid ma este a Galatasaray csapatát fogadja a Santiago Bernabéu stadionban, a Bajnokok Ligája negyedik csoportkörében egy fontos törökországi győzelem után várja az összecsapást Zidane alakulata.

Aktuális helyzet
A Real Madrid az előző három találkozóból egyet megnyert, egyszer döntetlent játszott, a nyitómeccsen a Paris Saint-Germain otthonában pedig vereséget szenvedett. A rossz indulás ellenére a csapat a csoport második helyén áll, négy ponttal a neve mellett, míg a török Galatasaray egy pontot szerzett, ezzel jelenleg a csoport sereghajtója.

Forma
A Real Madrid a legutóbbi öt tétmérkőzéséből hármat megnyert, ezen kívül egy döntetlen és egy vereség szerepel a csapat mérlegében. A Galatasaray a legutolsó öt tétmérkőzéséből kettőt nyert meg, kettőt elveszített, egyen pedig döntetlent játszott.

Egymás elleni mérleg
A Real Madrid és a Galatasaray eddig összesen nyolc alkalommal csapott össze európai porondon, az első meccset az UEFA Szuperkupa döntőjében játszották még 2000-ben, azóta négyszer találkoztak a Bajnokok Ligája negyeddöntőiben, és háromszor a csoportkörben. A 2013/2014-es idényben idegenben az idei meccshez hasonlóan szintén győzött a Real Madrid a csoportkör első meccsén, a visszavágón pedig 4-1-es hazai siker született a Santiago Bernabéu stadionban. A győzelem a ma esti meccsen is nagyon fontos lenne, hiszen egy esetleges vereség nagyon megnehezítheti Zidane dolgát a továbbjutást tekintve. Az egymás elleni mérleg az eddigi nyolc mérkőzésen: öt Real Madrid győzelem, három Galatasaray győzelem, huszonkét lőtt gól, és tíz kapott gól.

Sérültek, eltiltások
A Real Madrid csapatából Gareth Bale, James Rodríguez és Nacho Fernández maradt ki a meccs keretéből sérülés miatt, eltiltott és kérdéses állapotú játékos nincsen a csapatban. Nacho az UEFA jelentése szerint várhatóan mg egy hónapot lesz kénytelen kihagyni térdsérülése miatt. Zidane technikai döntés miatt kihagyta a keretből Odriozolát, Brahimot, Marianót és Vinicius Jr.-t. Marco Asensio is a sérültek között van, ő azonban komoly nyári sérülése miatt nincs is a szezon elején UEFA-nak leadott keretben. Ami a Galatasarayt illeti, a törököknél Falcao (achilles) és Sener Özbayraklı (combizom) sérült a keretből, eltiltás ezen az oldalon sincsen.

Játékvezető
A mérkőzés német játékvezetéssel lesz lebonyolítva, a sípot Felix Zwayer fújja majd, akinek ez lesz pályafutása huszonkettedik Bajnokok Ligája mérkőzése játékvezetőként, az UEFA összes tornájában pedig eddig hatvan mérkőzés van mögötte. Ez lesz az első alkalom, hogy a szakember Real Madrid mérkőzést vezet majd.

Várható kezdőcsapatok
A spanyol AS napilap online kiadása a következő kezdőcsapatot prognosztizálja a Real Madrid számára: Courtois; Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal; Kroos, Casemiro, Valverde; Hazard, Benzema és Rodrygo. A Galatasaray várható kezdője a spanyolok szerint: Muslera; Nagatomo, Marcao, Luyindama, Mariano; Seri, Nzonzi; Babel, Lemina, Feghouli; Andone.

Egyéb érdekességek
# Amennyiben pályára lép, ez lesz Marcelo századik mérkőzése az UEFA által rendezett tornákon.
# A Real Madrid a legutóbbi kilenc meccséből haton nem kapott gólt, beleértve a csapat legutóbbi három tétmérkőzését.
# Ez Fatih Terim legrosszabb szezonkezdése a Galatasaray csapatával, a bajnokságban 16 pontjuk van tíz meccs után, ez egy ponttal kevesebb, mint az eddigi legrosszabb kezdése a trénernek a csapat élén: az 1997/1998-as idényben tizenhét pontja volt ezen a ponton a csapatnak.
# Legutóbbi kilenc meccséből csak kettőt tudott megnyerni a Galatasaray, ezen kívül négy döntetlen és három vereség a mérlegük.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend