2019-11-07 20:21 d.gergo marca.com
Ødegaard: “Különleges lesz a Real Madrid ellen játszani” Nyilatkozatok

Martin Ødegaard a MARCA spanyol napilap rádiós műsorának adott interjút. A norvég játékos jelenleg sérülés miatt nem bevethető a Real Sociedadnál, de a november 23-i, Real Madrid elleni találkozón már minden bizonnyal ott lehet majd.

Martin Ødegaard 2019 nyarán lett kölcsönadva a Real Sociedadnak egy szezon erejéig, az idény végén a Real Madrid pedig dönthet úgy, hogy visszahívja a norvég játékost, vagy meghosszabbítja kölcsönszerződését a Sociedaddal még egy szezon erejéig.

Erőnlét
“Csak a labdarúgásra összpontosítok, és azért edzek, hogy jobb legyek. Nagyon odafigyelek az étrendemre is, most példáéul nem is eszek tésztát. Egy fagyi vagy csoki néha lecsúszik hétvégenként az élvezet miatt” – mondta a norvég játékos, mikor arról kérdezték, hogyan tartja formában magát.

A Real Madrid
“Különleges lesz számomra a Real Madrid ellen játszani. Vannak ott barátaim, és beszélek is velük, mint például Valverdével. Örülök, hogy jól megy neki a csapatban. Amikor csak tehetem, megnézem a Real Madrid meccseit. Hihetetlen játékosai vannak a csapatnak, személy szerint nagyon kedvelem Luka Modric játékát. A bokám már egyre jobban van, de pihentetnem kell még. Nem komoly a dolog, de elég erős ütést kapott. A válogatotthoz lehet, hogy csatlakozok majd, de nem hiszem, hogy játszani is tudok majd a csapattal. Mindig ott akarok lenni a pályán, nem szeretek leállni, de néha muszáj”.

A Real Sociedad
“Van szerencsém egy nagyon jó csapatban játszani, és emiatt minden sokkal könnyebb számomra. A csapat jól játszik, szeretnénk ott lenni az európai porondon, de ez igaz az összes többi csapatra is. Folytatnunk kell a munkát, és lépésről-lépésre kell haladnunk. A keretben nagyon különleges a hangulat, olyan bajtársiasság van itt, amilyennel még nem találkoztam korábban”.

Imanol Alguacil, a Sociedad vezetőedzője
“Ő egy nagyon jó edző, minden nap tanulok tőle. Sok mindent kér tőlem: a labda nélkül gyakoroljak nyomást az ellenfélre, nyerjem meg a párharcokat, labdával pedig alakítsak ki helyzeteket, és adjak gólpasszokat. Minden nagyon világos számomra, és könnyen megértem az elképzeléseit. Nagyon fontos szerepe volt abban, hogy beilleszkedtem ebbe a csapatba”.

Jövőjéről
“Nagyon boldog vagyok itt. Nagyon fontos volt számomra, hogy legyen lehetőségem akár két évet is itt tölteni, és szeretnék is majd maradni ennyi ideig. De ez sok mindenen múlik majd”.

Érkezés a Real Madridhoz
“Sok csapat érdeklődött irántam akkor, és számomra az volt a legfontosabb, hogy fejlődhessek, ezért igazoltam a Real Madridhoz. Úgy gondoltam, hogy ez a legjobb döntés számomra. Azért igazoltam a csapathoz, mert az edzéseken a felnőtt csapattal dolgozhattam, ahol a legjobb játékosok vannak, és az utánpótlás csapatban játszhattam Zidane irányítása alatt”.

Boldog a Sociedadban
“Zidane sokat segített nekem, de a legfontosabb az volt, hogy mi is volt a klub terve engem illetően, ezért is hosszabbítottam szerződést. Általában tartom a kapcsolatot a klub képviselőivel, de jelenleg nagyon boldog vagyok, és csak a Sociedadra összpontosítok”.

Az emberek San Sebastiánban
“Nyugodtak itt az emberek, ebben hasonlít a környezet Norvégiára. Néha Martintxo-nak hívnak itt, szeretem ezt a becenevet. Hetente két spanyol nyelvórám van, és jól haladok, napról-napra fejlődök. Az igeidők a legnehezebbek számomra. A baszk nyelvet ne is említsük, az még nehezebb!”

Teljes menetrend