Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-11-07 01:26 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Öröm nézni Rodrygo játékát” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Csoportkör 2019 NOV 06 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 6-0

A Galatasaray legyőzése után a Real Madrid francia vezetőedzője így értékelte az este történéseit:

Rodrygo
„Tizennyolc éves csak, és örülünk a teljesítményének, mert amikor játéklehetőséget kap, akkor jól dolgozik, és ma is minden tekintetben jó meccse volt. Sok mindent csinál a pályán. Nyugodtnak kell maradnia, nekünk pedig nem szabad nagy nyomás alá helyeznünk őt. Nem lep meg a játéka, mert tudjuk mindannyian, hogy milyen adottságai vannak. A három gól már talán inkább meglepő. Ő is boldog, és öröm nézni a játékát”.

A meccs
„Örülhetünk a meccsnek és a hat lőtt gólnak, de ami ennél is fontosabb, hogy egy gólt sem kaptunk. Védekeztünk és tiszteltük az ellenfelet végig a meccsen. Négy góllal vezettünk a félidőben, ilyenkor valaki elkezd pihenni és visszavenni, mi nem tettük. Mikor elveszítettük a labdát, mindig nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, és a végén egy összeszedett meccset zártunk”.

Benzema
„A számok magukért beszélnek, és aki szereti a focit az látja, hogy milyen jó adottságai vannak. Mostanság mindig csak a góljairól beszélünk, de fontos játékosa a csapatnak azért is, mert tudja, hogyan játsszon össze a társakkal, és nagyon jól is csinálja. Semmi nem változott ahhoz képest, amikor Cristiano mellett játszott, csak annyi, hogy érettebb lett, apa lett, és sok olyan dolog történt vele az életben, ami hatással lett a pályán mutatott játékára is”.

Rodrygo és Butragueno
„Rodrygo egy minőségi játékos, és azt csinálja, amiért ide igazolt. Ez még csak a kezdet, és remélem, hogy hasonlóan tudja majd folytatni is. Nyugodtnak kell lennünk, nem szabad nagy nyomást raknunk rá. Láttam játszani Butraguenot is, de ő akkor már nem tizennyolc éves volt. Ismerjük Butragueno pályafutását a Real Madridban, és tudom, hogy ő is beszélt Rodrygóról. Mindenki tudja, hogy ő a jövő játékosa. Remélhetőleg így is tudja majd folytatni, és akkor olyan pályafutása lehet majd Madridban, mint amilyen Butraguenónak volt”.

„Ha valamit ki kellene emelnem, azt választanám, hogy Rodrygo egy intelligens játékos, aki nagyon gyorsan tanul, fejlődni akar, és minden meg is van benne, ami ehhez kell. Nagyon jó a technikája, az erőnléten még tudunk dolgozni ugyan, de jól dolgozik a pályán. Okos játékos, mert vissza is vesz a saját játékából időnként, amikor a csapatnak arra van szüksége. De ami a technikát illeti, mindent tud, amit a labdával tenni lehet”.

Valverde és Marcelo
„Mind tudjuk, hogy Fede milyen adottságokkal rendelkezik. Több játéklehetőséget kellet neki adnunk., és most bizonyít is a pályán. Tetszik benne, hogy amikor a pályán van, akkor jól játszik. Ma amikor lecseréltük Casemirót, jobban kivette a részét a védekezésből is, és jól is csinálta, általában előrébb szokott játszani ennél. Marcelo sérülése remélhetőleg csak apróság, ő is azt mondta, hogy semmi komoly. Meglátjuk, hogy mit mondanak majd nekünk az orvosok holnap”.

Kroos
„Szinte soha nem veszít labdát, és folyamatosságot biztosít a csapat játékának, akkor is mikor Modric vagy Isco mellett játszik. Örülünk a teljesítményének, mert fontos játékos és jól dolgozik. Ez egy csapatsport, és ma mindenki a legjobbját nyújtotta a pályán”.

Jamest és Bale-t is behívták a válogatottba
„Meglátjuk, hogy hogyan javul majd az állapotuk. Nem lep meg, hogy mindkettejüket behívták a válogatottba, de meglátjuk majd, hogy tudnak-e ott játszani, vagy sem”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend