2019-11-08 14:44 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Benzemának ott lenne a helye a francia válogatottban” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 13. forduló 2019 NOV 09 (szombat) 18:30 Ipurua Futbol Zelaia 0-4

A Real Madrid holnap kora este az Eibar otthonába látogat a spanyol bajnokság tizenharmadik fordulójára. A mérkőzésre hangolódva Zinedine Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját is:

Eibar
“Minden meccs nehéz ebben a bajnokságban, az Eibar otthonára ez talán még inkább igaz, mert a stadionjukban kicsit kisebb a pálya a megszokottnál. Tudjuk, hogy milyen meccs vár ránk. Nincsenek könnyű mérkőzések, de felkészültünk rá, hogy jól játsszunk majd. Ismerjük az ellenfelet, és felkészültek vagyunk, bár nem volt sok időnk a munkára. A kezdőcsapatot majd meglátjuk, most nem fogok róla beszélni”.

Kapott gól nélkül
“Nagyon örülök neki, amikor kapott gól nélkül zárunk egy meccset, mert ez azt jelenti, hogy az egész csapat egy egységet alkotva dolgozik a pályán. Minden meccsen erre kell törekednünk, és gólokat kell lőnünk. Az Eibar egészen másképp játszik hazai pályán, mint idegenen. Reméljük, hogy a terveink szerint alakul majd a holnapi meccs”.

Rodrygo és Valverde
“Nem lep meg engem a teljesítményük. Fiatal játékosok remek adottságokkal, de ha így folytatják a munkát, akkor nagyon sokat fognak még tanulni és fejlődni. Rengeteg idejük van még rá, hogy fejlődjenek. Huszonöt játékos van a keretben, és mindannyian megérdemelnék a helyet a kezdőcsapatban. Minden meccs előtt választanom kell közülük, ez a munkám. Rodrygo és Valverde is megmutatta, hogy bármikor képesek bizonyítani, ha lehetőséget kapnak rá”.

A Spanyol Szuperkupa nem Spanyolországban lesz megrendezve, hanem minden bizonnyal Szaúd-Arábiában
“Minket csak a játék érdekel, ezért vagyunk itt. A szövetség meghozta a döntését, mi pedig tiszteletben fogjuk tartani. Csak a játékra szabad összepontosítanunk, a többi dolog nem a mi kezünkben van, hanem a tornák szervezői felelnek érte”.

Marcelo
“Nem mondhatom el, hogy mi a pontos diagnózis, de azt igen, hogy csak egy apróság. Nyugodtabbak vagyunk már vele kapcsolatban”.

Benzema és a válogatott
“Mindig is részt akart venni a francia válogatott munkájában. A játéktudása alapján ott lenne a helye csapatban. Ha csak a szakmai oldalát nézzük a dolgoknak, akkor nem is kérdés, hogy játszania kellene velük”.

Sérülések a válogatott meccseken
“Ez elkerülhetetlen, nincs rá hatásunk. Remélem, hogy semmi nem fog történni, és mindenki egészségesen fog visszatérni a csapathoz a válogatott meccsek után, és bevethetőek lesznek”.

James és Bale
“Bale és James nem bevethetőek a holnapi meccsre. Felépültek, de nem volt még közös edzésük a csapattal, és ez még hiányzik. Közös edzés nélkül nem játszhat senki, így nem állnak készen a meccsre. Nem én döntöttem el, hogy ne dolgozzanak a többiekkel, hanem ők, mert nem érzik még úgy, hogy készen állnak rá. Nem technikai döntésről van szó, egyszerűen csak nem edzettek még a csapattal, ezért nem fognak játszani. Behívták őket a válogatott keretbe, ezért menniük is kell. Ott majd lesz majd hat napjuk az első meccsig, ennyi idő alatt meglátják majd, hogy tudnak-e játszani vagy sem. A holnapi mérkőzésen nem fognak játszani, mert bár rendesen edzettek már a pályán, még mindig csak a csapattól külön”.

Modric
“Fontos szerepe lesz a csapatban. Mostanság nem játszik rendszeresen, és voltak kisebb problémái, de Luka attól még Luka marad. Meglátjuk majd, hogyan fog felállni a csapat, amikor feszesebb lesz a versenynaptár, de szükségünk van Modric-ra”.

A PSG nem nézte jó szemmel Zidane múltkori nyilatkozatát Mbappé-val kapcsolatban
“Én nem mondtam semmi, mindössze azt, amit Mbappé maga is nyilatkozott korábban, hogy az az álma, hogy egyszer a Real Madrid játékosa lehessen. Nem is akarok többet beszélni erről, én egyszerűen csak visszamondtam a játékos szavait, hogy egy álma válna valóra, ha egy napon a Real Madrid mezében játszhatna”.

Teljes menetrend