2019-11-09 10:53 Tromposch Ádám as.com
A PSG marasztalná, miközben Mbappé álma a Real Madrid Egyéb hírek

Nagy harc van kibontakozóban Mbappé játékjogáért, hiszen a PSG mindent bevetne, hogy meghosszabbítsa legnagyobb sztárjának szerződését.

“A Toux Prix” vagyis mindenáron, ahogy a franciák mondják. A neves francia szaklap, a L’Equipe ezzel a szalagcímmel jelent meg pénteken, miután a PSG sportigazgatója, Leonardo azt üzente Zidane-nak, hogy ne beszéljen többet Mbappéról, akinek élő szerződése van a francia klubbal.

A párizsiak célja tehát egyértelmű, mindenáron meg akarják tartani a támadót. “A PSG már megkezdte a tárgyalásokat Mbappé hosszabbításáról, de még nem tett hivatalos ajánlatot a játékosnak” – áll a cikkben, ez pedig megerősíti a France Football korábbi információit, miszerint a PSG minél hamarabb le akarja zárni az Mbappé ügyet.

Az Eibar elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Zidane elmondta, hogy korábban csak megismételte Mbappé szavait, miszerint a francia támadó álma az, hogy egyszer a Real Madridban játsszon. Ezt korábban tényleg elmondta a játékos, ám Zidane kommunikációjában is érezhető, hogy egyértelműen szeretné őt elcsábítani Madridba.

Leonardo Zidane szavaira így reagált: “Őszintén, egy kicsit zavar. Ez most nem az a pillanat, amikor álmokról kellene beszélni. Kész. Pont. Mbappé nagyon fontos számunkra, és ez most nem az a pillanat, amikor meg kellene zavarnunk őt. Ő a legjobb fiatal francia játékos, világbajnok, és a világ egyik legjobbja. Nem szabad most zavarnunk és elterelnünk a gondolatait. Ezt meg kell állítanunk. Még két és fél évig ide köti a szerződése.”

Mbappénak 2022 júniusáig van szerződése a PSG-vel. A Real Madrid azt akarja elérni, hogy a francia játékos ne újítsa ezt meg, tehát a klub kivárásra játszik. Amikor már csak 24 hónap van egy játékos szerződéséből, akkor elkezdődik a harc. A klubja meg akarja újítani azt, míg a vevő nyilván szeretné, ha ez nem történne meg. Ha pedig már csak 12 hónap van hátra, és még mindig nincs megegyezés a hosszabbításról, az már nagyon közel sodorja őt a váltáshoz. A kivárás jó a Real Madridnak, és Mbappénak is, aki annál jobb feltételeket tud kiharcolni magának, minél kevesebb idő van hátra aktuális szerződésének lejártáig. Ha pedig úgy tűnik a PSG-nek, hogy játékosa nem akarja megújítani a szerződését, akkor vagy minél hamarabb el kell adnia még jó áron, vagy várhat, de akkor az értéke csökken. Így volt ez Eden Hazarddal a Chelsea-ben.

Ha Mbappé hosszabbít még nyár előtt, akkor a Madridnak mindenképp hatalmas összeget kell megmozdítania érte. Mbappé persze nyitott az új kihívásokra is, azonban a PSG-ben is jól érzi magát, hiszen korábban elmondta, hogy jó neki jelenlegi klubjában, de egy új projektre is nyitott a későbbiekben. Egyelőre tehát a Real Madrid vár, az idő pedig egyértelműen a madridiaknak segít, ha Mbappé nem hosszabbít szerződést a közeljövőben, akkor akár Zidane és Florentino Pérez még jobban bele mehet ebbe a csatába…

Ha szeretnétek egy igazán jó ügyet támogatni, és hazavinnétek a Raúl által dedikált Real Madrid-mezt, akkor pedig kattintsatok ide.

Zidane számít Ramosra 2019.05.27. 08:15
Teljes menetrend