2019-11-09 23:54 Tromposch Ádám realmadrid.com
Carvajal: “Hatalmas megtiszteltetés, hogy már 250-szer magamra húzhattam ezt a mezt” Spanyol Bajnokság

Carvajal az Eibar ellen aratott 4-0-ás siker során lépett pályára 250. alkalommal a Real Madrid mezében.

Carvajalnak 7 szezonra volt szüksége a 250 meccshez, és ez idő alatt 14 címet zsebelt be. Ezek közül kiemelkedik a négy BL-siker. 166-szor nyert a csapattal, és öt gólt lőtt.

“Elképesztő, hogy már ennyi meccset játszottam a csapatban. Hatalmas megtiszteltetés, és nagyon boldog vagyok. Fantasztikus, hogy három ponttal ünnepelhettem ezt. Jó teljesítményt nyújtottunk mostanában, ma pedig újra bizonyítottunk, és újra sikerült kapott gól nélkül lehoznunk egy meccset. Jól kezdtünk, ez pedig megalapozta a találkozót. Így kell tovább folytatnunk. Most válogatott szünet jön, aztán pedig nagyon kemény hónap vár ránk. Fel kell készülnünk, és készen kell állnunk arra is.”

“A labda ma szerencsére bement, és elég meggyőzőek voltunk. Amikor a Betist fogadtuk otthon, akkor sajnos nem sikerült kihasználni a helyzeteinket.”

“Hazardnak még minden nagyon új, nem könnyű beilleszkedni. Ma jó meccset hozott. Lassan megmutatja az igazi arcát, és sokat fog még segíteni nekünk. Valverde egy igazi igásló. Minden percet megérdemel. Egy igazi példa mindannyiunk számára az elvégzett kemény munkája, és az önfeláldozása miatt.”

Carvajal 250 meccsét 6 sorozatban érte el: La Liga (164), Bajnokok Ligája (52), Spanyol Kupa (19), Klubvilágbajnokság (7), Európai Szuperkupa (4), Spanyol Szuperkupa (4). A 2013/14-es szezonban lépett pályára a legtöbbször, akkor 45-ször kapott lehetőséget, ebben a kiírásban eddig 13-szor lépett pályára.

Az Atl. Madrid ellen lépett pályára a legtöbbször (22), és az Espanyol ellen nyerte meg a legtöbb meccsét (8). A gólokat tekintve betalált már a Getafe, Sevilla, Rayo, Osasuna és a Shakhtar kapujába is.

Ha szeretnétek egy igazán jó ügyet támogatni, és hazavinnétek a Raúl által dedikált Real Madrid-mezt, akkor pedig kattintsatok ide.