2019-11-09 08:27 Tromposch Ádám as.com
Zidane újra megtalálta a tökéletes középpályát? Egyéb hírek

Nagyon úgy néz ki, hogy Zidane megtalálta újabb kedvenc középpályás hármasát, ez pedig a Kroos – Casemiro – Valverde trió.

Zidane Real Madridjának, illetve a BL-sikerek kulcsának mindig is a középpályás triót tartották, az egész csapat meghatározó eleme a Kroos, Casemiro, Modric hármas volt. Zidane most ezt a formulát szeretné újra alkalmazni, ám ezúttal Modric helyére Valverdét teszi.

Egyelőre az eredmények és a játék képe nem hazudik, amikor ők hárman együtt vannak a pályán. Amikor ők így egyszerre kezdtek, akkor a csapat még nem kapott ki. Így volt ez a héten a Galatasaray ellen (6-0), előtte a Leganés ellen (5-0), és a Granadával szemben is (4-2), igaz, akkor Kroos a 42. percben, 1-0-ás vezetésnél elhagyta a pályát. Az egyetlen meccs, amit nem nyert meg ezzel a középpályával a csapat, az az Atl. Madrid elleni derbi volt, aminek 0-0 lett a vége.

Fede Valverde az új arc, aki változást hozott. Casemiro a szezon eleje óta kezdő, és kiváló formában van, ahogy Kroos is, aki egyetlen meccsen nem játszott, az a Mallorca elleni vereség volt. “El Pajarito”, avagy “Madárka, kismadár”, vagyi Fede, egyértelmű, hogy szerepe egyre csak nő a csapaton belül. Nélküle a csapat kétszer kapott ki, előbb a PSG, majd a Mallorca ellen, és négyszer játszott döntetlen (Valladolid, Villarreal, Bruges, Betis), és csupán háromszor győzött (Celta, Levante, Sevilla).

Valverde nélkül a megszerezhető 27 pontból mindössze 13-at gyűjtött be a csapat, a szerzett és a kapott gólok száma pedig egyaránt 12. Vele a kezdőben 18 pontból 16-ot szerzett a klub, és 18 gólt lőtt, valamint mindössze kettőt kapott. “Mindig, amikor lehetőséget kap, bizonyít” – mondta Zidane a Galatasaray elleni meccs után. “Betettem őt Casemiro helyére, és ott is jó volt. Alapesetben ő egy box-to-box játékos, de mindenhol megállja a helyét.”

Zidane volt, aki nyáron nem engedte el Valverdét kölcsönbe. Az uruguayi játékos remekül illik bele a francia terveibe, tökéletes erre a középpályára, és úgy tűnik, hogy Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Rodrygo, Benzema és Hazard mellett lassan bérelt helye lesz a kezdőben.

Ha szeretnétek egy igazán jó ügyet támogatni, és hazavinnétek a Raúl által dedikált Real Madrid-mezt, akkor pedig kattintsatok ide.

Teljes menetrend