2019-11-24 10:12 d.gergo realmadrid.com
Valverde: “Szenvedtünk egy kicsit az első félidőben” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 14. forduló 2019 NOV 23 (szombat) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 3-1

A Sociedad elleni mérkőzés után Raphael Varane, és a Real Madrid második gólját szerző Federico Valverde is nyilatkozott.

Valverde

“Voltak mostanában meccseink, amikor magabiztos előnnyel mentünk a félidőre, de ma szenvedtünk kicsit. Mindig a győzelem jár a fejünkben, és mindig támogatjuk egymást a pályán”.

“Nem ez volt a legjobb meccskezdésünk, de sikerült végül megszerezni a győzelmet, és ez a legfontosabb. Fáradt vagyok, de nagyon boldog, mert a győzelemért jöttünk, és meg is szereztük”.

Gól
“Mindig azt mondják nekem, hogy lőnöm kell, viccelődtem is Casemiróval és az edzővel ezen. Ma bement a labda, kis szerencsével ugyan, de bement, és ez a fontos. Mindig Modric adja a gólpasszokat nekem, szóval igyekszem úgy helyezkedni, hogy több labdát kaphassak tőle. Nagyon különleges számomra ez a gól. Hosszú ideig élni fog az emlékezetemben, hogy egy ilyen stadionban betaláltam”.

A Sociedad
“A Sociedad egy remek csapat, jó dolgokat csinálnak, és szép teljesítményt nyújtottak most is. Igyekeztünk nyomást gyakorolni rájuk, és lefedni minden területet a pályán. Párszor sikerült átjutniuk rajtunk, de végül sikerült megszerezni azt az eredményt, amit akartunk”.

Bale
“Pályára lépett és hozta amit elvártak tőle, a harmadik gólunkban is benne volt. Támogatni fogjuk őt, mert ő is támogat minket. Egy egységet alkotunk. Bale mindig jól bánt velem, és megérdemli a tiszteletemet. Az edzéseken nagyon jól dolgozik, és a meccseken is hozzátesz a csapat játékához. Biztos vagyok benne, hogy ezt a szurkolók is el fogják ismerni”.

A keddi BL meccs
“Ha a Real Madridban játszol, akkor mindig nagy akarattal kell játszanod, ez a ma esti győzelem is tovább motivál minket. A PSG ellen pedig van egy befejezetlen ügyünk. Minden jól alakul eddig, kedden pedig győznünk kell”.

Varane

“Összpontosítottunk, és megszereztük a győzelmet egy erős csapattal szemben. Kemény volt, de jól dolgoztunk az ellenfél térfelén, ami nem volt könnyű feladat. Ma jól végeztük a munkánkat”.

“Gyengén kezdtük a meccset, de ahogy telt az idő a pályán, úgy lettünk erősebbek. A második félidőben jól teljesítettünk, és egy nagyon jó végeredményt sikerült beállítanunk. Fontos, hogy összpontosítsunk és nyugodtak maradjunk. A meccs folyamán elég sokat javult a játékunk, és a második félidőben ott folytattuk, ahol az első félidő végén abbahagytuk: nyomást gyakoroltunk rájuk, és az ellenfél térfelén játszottunk”.

Válogatott szünet
“Sosem könnyű feladat a válogatott szünet után hirtelen újra a klubbal játszani, alig pár napunk volt a közös edzésekre a csapattal. De világos elképzelésünk volt arról, hogy mit akarunk elérni”.

Ramos
“Tizenöt év után bárki hibázhat, megesik az ilyesmi. A meccs elején elkövetett hibája után végül jó meccset zárt”.

Bale
“A szurkolóknak meglehet a véleménye, de Bale jól teljesített a pályán, és a mérkőzésre összpontosított”.

Teljes menetrend