2019-11-24 09:53 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Napról napra jobbak vagyunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 14. forduló 2019 NOV 23 (szombat) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 3-1

A Real Sociedad elleni mérkőzés után Zinedine ZIdane így értékelte az este történéseit:

“Gyengén kezdtük a meccset, és nem a gólra célzok itt, mert az ilyesmi megesik. A labdajáratásunk gyenge volt. Hanyagok voltunk, és nehezen kaptuk el a fonalat. A második félidőben erősebben kezdtünk, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Elégedettek lehetünk azzal, ahogyan egy ilyen jó csapat ellen játszottunk”.

“Napról napra jobbak vagyunk. Tudunk még fejlődni, és fejlődnünk is kell. Ezen dolgozunk minden alkalommal, amikor játszunk. Kedden újabb meccsünk lesz, és remek formában várhatjuk azt”.

Hazard
“Olyan ütemben fejlődik, ahogyan azt elvártuk tőle, ugyanez igaz az egész csapatra. Öt-hat meccs óta javul a játékunk, és Hazard is fejlődik és fejlődni fog, ebben biztos vagyok”.

Benzema
“Mindenkinek meglehet a saját véleménye. Nem tudom, hogy ő lenne-e a bajnokság legjobb játékosa. Briliáns munkát végez, és nagyon örülök neki, mert egyre fontosabb tagja lesz a csapatnak, remélem ebben a szellemben is folytatja a játékot”.

A PSG elleni meccs
“Jobb formában vagyunk már. Párizsban kemény esténk volt ellenük, de az már a múlt, a keddi meccs pedig nem a bosszúról szól. Csak jól akarunk játszani. Jól fel kell készülnünk, és ki kell pihennünk a Sociedad elleni meccset. Holnaptól a keddi meccsre készülünk már”.

“Szeretnénk, ha a szurkolóink a meccs elejétől a végéig mellettünk lennének, de ezt nem tudjuk befolyásolni. A szurkolók azt csinálnak, amit csak jónak látnak. Bale ma beállt és nagyon jól dolgozott, volt húsz jó perce. A győzelemre és a három pontra összpontosítsunk, ne a kifütyülésekre”.

Bale
“Gratuláltam neki a teljesítménye miatt, ahogyan az összes többi játékosnak is. Nem beszélgettem vele a szurkolók reakciójáról. Az ilyesmi megtörtént már a világ legjobb játékosaival a múltban, ma pedig rajta volt a sor. Mikor pályára lépett, nagyon jól játszott. Szükségünk van rá, hogy a szurkolók támogassák a csapatot. Kifütyültek már korábban is sok játékost, és nem Bale az utolsó, akinek ilyen élményben lesz része, szóval nem is ragoznám túl a dolgot. Nekünk arra kell összpontosítanunk, hogy keményen dolgozzunk, és hogy jó teljesítményt nyújtsunk a meccseken, mert a szurkolók azt szeretnék látni, hogy a csapatuk nyer”.

“Nem tudom megmondani, hogy fair-e amit Bale kapott, vagy sem. Mindenkinek meglehet a saját véleménye, és ezt nem tudjuk befolyásolni. Mindig szükségünk van a szurkolók támogatására, mert ezzel nagy lökést adnak a csapatnak. Túl sokat beszélnek erről az esetről az emberek, Bale számára csak az a fontos, hogy ki tudja venni a részét a munkából és játszani akar, és ezt ma is megtette”.

Teljes menetrend