2019-11-25 16:01 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “A szurkolók szeretetét nem lehet szavakkal elnyerni” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Csoportkör 2019 NOV 26 (kedd) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-2

A Real Madrid holnap este 21:00-tól a Santiago Bernabéu stadionban fogadja a francia Paris Saint-Germain csapatát. A találkozó előtt Zinedine Zidane és Thibaut Courtois nyilatkoztak. A belga hálóőr meccs előtti gondolatai:

Tanulni kell a hétvégi hibákból
“Már az első perctől kezdve erősen kell játszanunk. A Real Sociedad ellen hiányzott az intenzitás a játékunkból a meccs elején, ebből tanulnunk kell, és holnap már az első másodperctől fogva nagyszerű meccset kell játszanunk, egészen a lefújásig”.

A Bernabéu stadion
“Szerintem jó a kapcsolatom a hazai közönséggel. Én csak annyit tehetek, hogy minden meccsen a tőlem telhető legjobbat nyújtom, így tudok bekerülni a csapat szívébe. A pályán mutatott teljesítményemmel kell üzennem, meccseket és trófeákat kell nyernünk. A szurkolók szeretetét nem lehet szavakkal elnyerni, csak tettekkel”.

Saját teljesítménye
“Vannak dolgok, amik felett nincsen hatalmunk. A Celta Vigo elleni meccs után mindenki a védésemről beszélt, ami nagyon jó volt. Aztán jött a többi meccs… De a bajnokságban nagyon kevés gólt kaptunk. Kapusként nem veszíthetem el az önbizalmamat. Edzeni kell, mert ott van Areola és Altube is a keretben. Mindig igyekszem a legjobbat kihozni magamból, és csak a saját teljesítményemre összpontosítok, és arra, hogy segítsem ezzel a csapatot. Nem figyelek arra, hogy mit beszélnek rólam. Az edzőre hallgatom, mert ő az egyetlen, aki nap mint nap lát engem dolgozni, és ez a fontos”.

A párizsi meccs
“Nem mondanám, hogy ez egy lehetőség a bosszúra. Abból a meccsből tanulni tudtunk. Nem volt jó mérkőzés számunkra, de szerintem az utóbbi időben elég sokat javultunk, és a holnapi összecsapás jó lehetőség lesz arra, hogy megnézzük, hova jutottunk a párizsi meccs óta. Egy nagyszerű csapat ellen játszunk majd, és mi is jó momentumban vagyunk. Szeretnénk nyerni, mert egy olyan csapat ellen játszunk, akik szintén szeretnék megnyerni a Bajnokok Ligáját. Megmutathatjuk, hogy jól haladunk a munkával, és szeretnénk abban a szellemben folytatni a játékot, ahogyan az elmúlt időszakban is tettük”.

Zidane: “A PSG az egyik legjobb csapat a világon”

A francia mester sajtótájékoztatója a Paris Saint-Germain elleni mérkőzés előtt.

Felkészülés a meccsekre
“Ugyanúgy készülök minden mérkőzésre, és nem gondolok arra, hogy most éppen a Celta vagy a Leganés ellen játszunk, vagy Cavani, Neymar és Mbappé jön majd velem szembe a pályán. Minden csatárban ott van az adottság a gólszerzésre. Az igaz, hogy a PSG játékosai nagyon magas szintet képviselnek, a világ legjobbjai, de mindig fel kell készülnöd mindenre”.

Bale
“Azéért vagyunk a pályán mi játékosok, hogy megnyerjük a meccseket, Bale is ezért játszott a válogatottban. Mi azt akarjuk, hogy Bale mindent beleadjon az edzéseken és a mérkőzéseken is, hogy ezzel segítse a csapatot a győzelem megszerzésében. Nem kérhetünk többet tőle. A Bernabéu közönségének meglehet a véleménye, és nem az én tisztem ezt kommentálni”.

“Logikus, hogy szereted a hazádat, ez nem is probléma. Nap mint nap látom Bale-t Madridban, és száz százalékosan elkötelezett a csapat iránt. Profiként viselkedik, és láthatjuk azt is, hogy szombaton hogyan szállt be a meccsbe. A harmadik gólban is benne volt, és ő maga is majdnem gólt szerzett azon a meccsen. Ha nem lenne elkötelezett, nem játszott volna így. Teljesen itt van fejben”.

Bale és a közönség
” Tudtuk, hogy mire számíthatunk, ha Bale pályára lép, de csapat a meccsre összpontosított. Hallottuk a reakciókat, de teljes mértékben a meccsre figyeltünk. Nem gondoltunk erre. A szurkolóknak lehet véleménye, amit tiszteletben is tartunk. A Bernabéu egy kritikus közönség, és azt akarják, hogy mindig odategyük magunkat”.

Neymar
“A világ legjobb játékosai közé tartozik, mindig jó. Ő Neymar, remek adottságai vannak, és meg fogja nehezíteni a meccset számunkra holnap este. A PSG összességében nagyon jó, és egységet alkotva meg kell próbálnunk megállítani őket. Az egész csapat nagyon jó, nem gondolhatunk csak egy-egy játékosra”.

Hivatalos a PSG elleni keret! 2019.11.25. 17:09
Teljes menetrend