2019-11-26 14:35 d.gergo realmadrid.com
Francia csapatok ellen jó hazai szériában van a Real Madrid Bajnokok LigájaÉrdekességek, statisztikák

A Real Madrid hazai pályán veretlen a francia nemzetiségű csapatokkal szemben a legrangosabb európai kupasorozatban!

A Real Madrid ma este a Paris Saint-Germain csapatát fogadja a Santiago Bernabéu stadionban (21:00, M4 Sport), és remek szériában várhatja az összecsapást, ami a francia ellenfeleket illeti. A Királyi Gárda tizenhárom hazai mérkőzést játszott francia egyesületek ellen a Bernabéuban, ebből tízet megnyertek, és háromszor játszottak döntetlent.

Az első ilyen meccsre az 1956/1957-es szezonban került sor, a Nice ellen 3-0-ra nyert akkor a Real Madrid. 1960-ban aztán szintén a Nice érkezett Franciaországból Madridba, azon a meccsen 4-0 lett a végeredmény a blancók javára. A következő ilyen összecsapásra negyvenhárom évet kellett várnia a Bernabéu publikumának, 2003 és 2011 között aztán kilencszer is érkezett francia gárda a Bernabéuba: az Olympique Marseille, a Monaco, az Auxerre és az Olympique Lyon látogatott a madridi szentélybe európai kupasorozatok keretében.

A legutóbbi két francia látogatásért az a Paris Saint-Germain felelt, aki ma este is fellép a Santiago Bernabéu stadionban: a 2015/2016-os szezon csoportkörében Nacho góljával 1-0-ra nyertek a hazaiak, a 2017/2018-as kiírás nyolcaddöntőjében pedig 3-1 lett a végeredmény, a hazaiak közül Marcelo és Cristiano volt eredményes, a portugál legenda két gólt is vállalt azon az összecsapáson.

Ma este újra felcsendül a Bajnokok Ligája himnusza! Előzetes: Real Madrid – PSG

Olvasd el előzetesünket és tudd meg, milyen kezdőcsapatokra lehet számítani a ma esti összecsapáson.
Teljes menetrend