2019-11-26 11:34 d.gergo realmadrid.com
Odriozola: “Casemiro amolyan apafigura nekem az öltözőben” Nyilatkozatok

Álvaro Odriozola a Realmadrid TV-nek adott interjút, melyben beszélt hobbijairól, az öltöző apafigurájáról, Zidane-ról, álmairól és a Real Madridba igazolásáról is.

Igazolás a Real Madridba
“Először el sem hiszed, sokkol a dolog. De büszke is voltam, mert a fociban a Real Madrid olyan, mint a hegyek közt a Mount Everest. Ez a legjobb klub, a legjobb csapat a világon, és természetesen nehéz ide eljutni játékosként. A bemutatásom napja nagyon különleges volt, akkor vettem először fel a fehér mezt, ott volt velem a családom, és mindenki engem figyelt”.

“Mikor a Santiago Bernabéu gyepére lépek, az máris extra motivációt ad nekem. Mikor felnézel a pályáról, a lelátók olyanok, mintha falak lennének, az eget sem látod. Hát még ha belegondol az ember, hogy milyen játékosok fordultak meg itt… A történelem legjobbjai játszottak ebben a csapatban, és ilyenkor elmondhatod magadról, hogy te is közéjük tartozol. Aztán pályára lépsz a világ összes akaratával”.

Zidane és Casemiro
“Képzelhetitek, milyen büszkeség van bennem azért, mert Zinedine Zidane az edzőm. Játékosként is csodálatos volt. Casemiro amolyan apafigura nekem az öltözőben. Példakép, aki megmutatja, hogy kemény munkával és áldozatok útján tényleg bármit elérhetsz a világon. Nagyon jól kijövök vele. Mindig ellát tanácsokkal, attól a naptól kezdve, hogy először beléptem az öltözőbe”:

Támadó játékstílus
“Nagyon intenzív játékstílust képviselek, sokszor kell fel-le futnom a pályán. Szeretek részt venni a támadásokban, mert ilyen vagyok. Az egész utánpótlás pályafutásomat támadójátékkal töltöttem, jobb szélsőként vagy jobb oldali középpályásként. Ahogy fejlődtem látszódott, hogy hol van az ideális posztom a pályán, és hogy a mostani posztomhoz jobb adottságaim vannak. Fokozatosan tanulom azokat a dolgokat, amik a védekezésnél nagyon fontosak ezen a poszton. Tekintve, hogy milyen intenzitást követel ez a játék, ismerned kell az ellenfeleidet, mint a tenyeredet, tudnod kell a gyengeségeiket és erősségeiket”.

Álmodozás
“Világ életemben, már gyermekként is álmodoztam a hobbijaimról, azokról a dolgokról amiket szeretek, és természetesen mindenek felett a szenvedélyemről, a fociról. Arról álmodtam, hogy profi labdarúgó leszek majd egyszer, és arról, hogy szülőhazám csapatában, a Real Sociedadban is játszhatok majd. És az is nagy álmom volt, hogy a világ legjobb csapatában is játszhassak egyszer. Minden álmom valóra vált, szóval mondhatjuk, hogy Álvaro Odriozola egy álmodozó”.

Hobbik
“Egy dolog van, ami az összes hobbim közül kiemelkedik, ez pedig a lovaglás. Mindig is a szenvedélyem volt, egész fiatal koromtól kezdve. A szüleim elvittek a testvéremmel a versenypályához is. Látom, hogy sok hasonlóság van egy versenyló és egy labdarúgó között: ők is sportolók, mint mi, és 100 százalékosan elkötelezettek. Szeretem, hogy milyen áldozatokat hoznak, és milyen nemesek. Mindent beleadnak érted, és szerintem én is ilyen hozzáállást mutatok a pályán a csapatért. Én is mindent beleadok”.

Teljes menetrend