2019-11-29 18:21 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Benzema büszkévé teszi a madridistákat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 15. forduló 2019 NOV 30 (szombat) 13:00 Estadio de Mendizorroza 1-2

A spanyol bajnokság 15. játéknapján a Real Madrid az Alavés otthonába látogat (szombat, 13:00), a mérkőzés előtt pedig Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját.

“Tudjuk, hogy milyen csapat ellen fogunk játszani, és hogy mit ért el az Alavés eddig. Jól szeretnék folytatni ők is, de számunkra is nagyon fontos meccs lesz majd a holnapi. Nem is érdekel bennünket más, csak a holnapi találkozó”.

“Nehéz dolgunk lesz, mert kemény helyszínre utazunk, az Alavés pedig egy erős ellenfél. Az első perctől kezdve készen kell állnunk, egészen az utolsóig. Szeretnénk azon az úton maradni, amin az elmúlt időszakban is jártunk: szeretnénk fejlődni, koncentrálni, sikeréhesen játszani és erősek maradni. Be akarjuk bizonyítani, hogy nem a véletlen műve amit csinálunk”.

Valverde
“Nagyon szeretné megmutatni, hogy mire képes, és bízik is önmagában. Nagyon elszánt, és megmutatja a pályán, hogy milyen jó játékos. Folyamatosan tanul a csapattársaktól is. Tudjuk, hogy mi van benne mind védekezésben, mind pedig a támadójátékban. A védekezés nem egy játékoson múlik, hanem csapatmunka. Az utóbbi időben jobbak vagyunk ebben a tekintetben”.

Isco szerepe a PSG ellen
“Nagyon jól ismerem őt, és tudom, hogy ha játszania kell, akkor jó munkát fog végezni. Nagyszerű volt a PSG ellen, ez tükrözi is a személyiségét. Nagyon hatékony tud lenni, és ezt meg is mutatta”.

Hivatalos az Alavés elleni keret!

Zinedine Zidane ma kihirdette a csapat utazó keretét is a mérkőzésre!

Vinicius Jr.
“Nem megy sehová, itt marad velünk. A keret tagja. 26 játékos van a keretünkben, és talán nemm játszik olyan sokat mostanság, de meg fogja kapni az esélyt, és hozzá fog járulni a csapat munkájához. Ez minden játékosra igaz. Ami a holnapi meccset illeti, azt majd meglátjuk. Lesz majd lehetősége, és készen kell majd állnia. Megváltoztak a dolgok tavaly óta, mert érkezett Hazard és Rodrygo, akik mindketten jó formában vannak. Vinicius tavaly briliáns munkát végzett, és most is ez a célja, amikor játéklehetőséget kap. Nekem kell választanom a keretbő, ez a munkám, és ez nem is fog változni”.

Hazard sérülése
“Nem tudok dátumot mondani, hogy mikor tud újra játszani. Semmi komoly nem történt, a felépülését napról napra követjük”.

Benzema
“A munkája révén a madridisták büszkék rá és az egész csapatra is. Szeretnénk jó képet mutatni magunkról minden meccsen, és biztosra menni, hogy a meccsekre kilátogató szurkolóink boldogan mennek haza a lefújás után”.

Bale
“Kiállunk mellette mi is és a szurkolók is. Az a fontos, hogy mindannyian itt vagyunk, és folytatjuk a munkát mindenféle nehézség ellenére. Ez a csomag része, ha focista az ember. Az a kulcs, hogy minden játékos érezze a támogatást”.

Militao formája
“Szerintem nagy jövő áll előtte, és számítani fogunk rá. Mindegyik belső védő bevethető most, a holnapi meccset is meglátjuk még, hogy ki fog játszani”.

Aranylabda
“Mindenkit nagyon érdekel ez a díj. Amikor Modric megnyerte, tudom hogy az volt az egyik legjobb napja egész életében. A Real Madridban mindig a legjobb játékosok állnak a rendelkezésemre, ez az igazság. Ez a világ legnagyobb klubja, és aki megfordult itt, az a legjobbak közé tartozott. Nem tudok kiemelni egy játékost, mert mindenki a legjobbak közül való”.

A középpályások
“Mindannyian hihetetlenül összpontosítanak. Nem azért vagyunk itt, hogy megnyerjünk egy meccset. A trófeákról szól minden, és ezeknek a megszerzéséhez az egész keretre szükségünk van. Ez az én filozófiám: mindenkinek esélyt adok, és mindenki meg fogja mutatni, hogy mindig játszani akarnak. Modric szerepén nem változtat semmi, kulcsfontosságú játékos lesz a jövőben is. Vannak fiatalok a keretben, akik be akarnak szállni és jó munkát akarnak végezni. Kellemes fejfájás ez számomra, hogy ilyen játékosok közül kell összeállítanom a csapatot a meccsek előtt”.

El Clásico
“Számítunk arra, hogy meg lesz tartva a mérkőzés, de meglátjuk majd, hogy mi lesz végül. Tizennyolcadikán készen kell állnunk, de engem most csak a holnapi meccs foglalkoztat”.

Mariano és Brahim
“Januárban meglátjuk, mi lesz. Igaz, hogy nem játszanak sokat, de most ez így alakult. Történhet bármi januárig, de jelenleg számíthatok rájuk, mert jól edzenek és készen állnak a bevetésre”.

A holnap délutáni összecsapást a Real Madrid a tabella második-, míg az Alavés a 13. helyén várja. A két csapat között tíz pont a különbség, és az Alavés csupán öt pontra van az Európa Liga selejtezőt érő hatodik helytől.

A találkozót a Spíler 2 televíziós csatorna fogja élőben közvetíteni!

Teljes menetrend