2019-11-30 17:53 d.gergo realmadrid.com
Carvajal: “Egység és ambíció kell, ha nyerni akarsz ebben a stadionban” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 15. forduló 2019 NOV 30 (szombat) 13:00 Estadio de Mendizorroza 1-2

Az Alavés elleni győzelem után Dani Carvajal, Marcelo és Areola is nyilatkozott.

Dani Carvajal

“Nagyon elégedettek vagyunk, és örülünk ennek a teljesítménynek. Kemény helyszín ez a stadion, az Alavés csak két gólt kapott eddig idén a bajnokságban hazai pályán, és nekünk ma este sikerült ugyanennyit lőni. Ami a gólomat illeti, örülök hogy enyém volt a győztes találat. Egység, csapatmunka és ambíció kell ahhoz, ha el akarod vinni innen a három pontot”.

“A gól egy olyan támadásból jött, aminél a passzokat követően Rodrygo, Modric és én helyet cseréltünk, majd a beadás után kerestem a kipattanó labdát, és belőttem. Ösztönös volt, és jól jött ki. Az öltözőben azt mondták a többiek, hogy ideje volt már egy gólnak tőlem, az utóbbi pár meccsen lógott már a levegőben. A csapattársaim értékelik a munkámat, örülnek a gólomnak ez pedig jó jel, és azt mutatja, hogy tényleg odafigyelnek rám”.

Decemberi versenynaptár
“Egy hetünk van az Espanyol elleni mérkőzés előtt. Ad egy kis levegőt nekünk, hogy múlt héten továbbjutottunk a Bajnokok Ligája következő körébe. Három bajnoki meccsünk lesz még ebben a naptári évben, mindegyik nagyon nehéz lesz. Két trükkös idegenbeli mérkőzésünk lesz, és a Bilbao ellen hazai pályán játszunk majd. Izgalmas hónapunk lesz, és szeretnénk megnyerni az összes találkozót”.

Zidane: “Létfontosságú három pontot szereztünk”

A lefújást követően természetesen a Real Madrid vezetőedzője is nyilatkozott.

Marcelo

“Az ilyen meccseken a szurkolók mindig odateszik magukat, akkor is ha a csapatuk a Real Madrid ellen játszik. Mindent beleadnak a lelátókon is. Kemény meccsünk volt, sok szabálytalanság és rúgás történt, de a szezon végén az ehhez hasonló mérkőzések nyerhetik meg egy csapatnak a bajnokságot. Tudjuk, hogy minden meccs és minden pont döntő fontosságú. A spanyol liga nagyon szoros, és mindig száz százalékot kell nyújtanunk”.

“Az egész csapat nagyon jó dolgozott, és harcoltunk a végsőkig. A szurkolók a hazai csapat mögött álltak, az eső is kivette a maga részét a meccsből, és ezeket is számításba kell vennünk, amikor a győzelem pozitívumait visszük haza magunkkal. A foci arról szól, hogy hogyan tudsz reagálni. Tudtuk előre, hogy nehéz lesz ma a dolgunk. Mi szereztük az első gólt, aztán az Alavés visszajött a meccsbe. De tudtuk, hogy hogyan kell reagálnunk”.

Jó eredmények
“Ha jó eredményeket szerzünk, az további motivációt ad nekünk, és ha valami mégsem úgy jön ki, ahogy szeretnénk, akkor is ugyanolyan pozitívnak kell maradnunk. Ugyanúgy kell dolgoznunk, mint négy-öt hónappal ezelőtt. Harcolni fogunk, és keményen dolgozunk majd azért, hogy fejlődjön a csapat. Minden edzés, minden csapatösszejövetel és minden meccs közelebb hoz minket picit egymáshoz, ha beleadunk mindent. Tudjuk, hogy jó úton haladunk”.

Az Alavés elleni győzelem jegyzőkönyve és legjobb fotói

Areola

“Nagyon örülünk a végeredménynek, mert elég kemény meccs volt, amin nagyon jól dolgoztunk. Nem sok gólt kapunk, szoros egységet alkot a csapat. Azt akarjuk elérni, hogy ne kapjunk gólt, de a támadóink gólokat lőjenek, és megnyerjük a meccseket”.

A keret
“Az edző is elmondta, hogy mindenki készen áll arra, hogy játszhasson. Ha esélyt kapunk arra, hogy segítsük a csapatot, akkor nagy örömmel tesszük is ezt. Az összpontosításra nagyon oda kell figyelnünk, hogy kitartson az egész meccsen át. Kaptunk ma egy gólt, de három ponttal megyünk haza, és ott maradtunk a tabella élén”.

Teljes menetrend