2019-11-30 17:07 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Létfontosságú három pontot szereztünk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 15. forduló 2019 NOV 30 (szombat) 13:00 Estadio de Mendizorroza 1-2

A Real Madrid 2-1-re győzött a Deportivo Alavés otthonában ma délután, a spanyol pontvadászat tizenötödik fordulójában. A lefújást követően Zidane így értékelte az eseményeket:

Fontos győzelem
“Nagyon elégedett vagyok a játékosokkal, mert nem vesztették el a hitüket, és fontos győzelmet szereztek a csapatnak. Nagyon fontos meccs volt, egy kemény helyszínen egy nagyon jól teljesítő csapattal szemben. Nagyon oda kellett tennünk magunkat, és megmutattuk, hogy erre képesek is vagyunk. Jó eredménnyel megyünk haza”.

Harc a bajnoki címért
“Létfontosságú három pontot szereztünk, különösen ha azt nézzük, hogy milyen volt a meccs képe. Mi szereztük az első gólt, ők kiegyenlítettek, és tudtuk, hogy mindent bele kell adnunk. Nem lankadtunk, és tudtuk, hogy meg tudjuk szerezni a második gólt is. Nehéz idegenben játszani, a helyi szurkolók mindig a játékosaik mögé állnak, és ma az időjárás sem volt egyszerű. Tudjuk, hogy hosszú a szezon, de harcolni fogunk a bajnokságért a végsőkig”.

Veretlenségi széria
“Folyamatosan fejlődik a csapat. Más volt ez a meccs, mint a korábbi idegenbeli meccseink, talán az Eibar ellenire hasonlított. Szeretnénk még több pontot szerezni a nevünk mellé a tabellán. Egyikünk sem változott, csak sokkal jobban dolgozunk. Türelmesnek kell lenni. Az ehhez hasonló helyszíneken nagyon nehéz játszani, de nekünk sikerült. Egy hónappal ezelőtt mindenfélét mondtak rólunk, most más a helyzet. Folytatnunk kell a munkát, mert még csak most kezdődött minden igazán, és nagyon sok van hátra a bajnokságból”.

A keret forgatása
“Mindenki jobban teljesít. Militao nem játszott sokat eddig, de ma nagyon jól dolgozott. A rotálás nem változtatott a csapat dinamikáján, és számomra ez nagyon fontos. Huszonöt játékos áll a rendelkezésemre, és mindenkire számítani fogok. Nagyon sok meccsünk van, a szezon végére lesz összesen vagy 60-70, főleg ha a játékosok válogatott meccseit is beleszámoljuk. Ma nagyon jól reagáltak azok, akik pályára léptek. Az a fontos, hogy minden játékos összpontosítson, és hétről-hétre megmutatják nekem, hogy ezt is teszik”.

Isco
“Soha nem veszítettük el őt. Fontos játékos, ezt mindig demonstrálja is. Lehet rá számítani a nehéz pillanatokban, odateszi magát. Ma is nagyon jól játszott. Hosszú a szezon, de örülünk, mert a nap végén az ilyen győzelmek önbizalmat adnak nekünk. Szeretnénk tovább fejlődni csapatként”.

James
“Jelenleg sérült, és türelmesnek kell lennünk vele. Neki sem szabad elsietnie semmit, de szeretett volna a válogatottjához is csatlakozni, mert jól érezte magát. Mindig játszani akar, és ha újra bevethető lesz, számítani fogok rá. Nyugodtnak kell lennünk, és nem szabad siettetnünk a dolgokat. Az a fontos, hogy egészséges legyen, mert tudjuk, hogy milyen játékos is ő, amikor jó formában van”.

Teljes menetrend