2019-12-06 17:29 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Az Espanyol meg fogja nehezíteni az életünket, ha hagyjuk őket játszani” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 16. forduló 2019 DEC 07 (szombat) 13:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

A Real Madrid (2.) holnap kora délután az Espanyol (19.) csapatát fogadja a spanyol bajnokság tizenhatodik fordulójában. A mérkőzés előtti napon az utolsó edzés után Zinedine Zidane megtartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját:

“Tudjuk, hogy egyik meccsen sem dőlhetünk hátra, mert az ellenfeleink mindig jó meccset akarnak játszani. Jól akarunk játszani, és holnap is mindent bele akarunk adni. Ez lesz a célunk, mindent beleadni a pályán, ami tőlünk telik”.

“Az Espanyol nem azt a pozíciót érdemli a tabellán, ahol jelenleg állnak. Mondtam már párszor korábban, hogy a spanyol bajnokság csapatai nagyon jók. Az Espanyol egy rossz pillanatban van csak ami a pontokat illeti, de a játékuk nem lett rosszabb, nagyon jó focit játszanak. Ezt tudjuk mi is, és összpontosítani fogunk ellenük. Tudjuk, hogy nagyon összetett és nehéz lesz a meccs, és ha hagyjuk őket játszani, akkor meg fogják nehezíteni az életünket”.

A klub
“Örülök, hogy a világ legjobb klubjánál lehetek, és nagyon szeretem a játékosaimat itt. Szerencsés vagyok, hogy megélhetem ezt a pillanatot, különösen a Real Madrid volt játékosaként. Minden napot ajándéknak élek meg, még azokat is, amik kihívást jelentenek. Mindig is egy leszek a Real Madriddal, ez soha nem fog változni”.

Vinicius Jr.
“Az Espanyol ellen ismét velünk lesz. A kezdőcsapatot majd holnap meglátjuk, de az a fontos, hogy mindenki készen álljon a bevetésre, mert erre van az edzőnek szüksége. Ha ez megvan, akkor rajtam a sor, hogy összeállítsam a kezdőcsapatot”.

Mendy
“Ami a pályán mutatott teljesítményét illeti, máris beilleszkedett a csapatba. Lehet, hogy játszani fog Marcelo sérülése miatt, és eddig amikor pályán volt, megmutatta mire képes. Képes rá, hogy a Real Madridban játsszon. Ami a pályán kívüli alkalmazkodását illeti, a spanyolján még javítania kell, mert fontos a nyelvtudás”.

A bajnokság nem olyan fontos a csapat számára?
“Számomra nem apróság a bajnokság. A holnapi meccsre összpontosítunk, mert mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb. Izgatottan várom a bajnoki meccseket, a holnapit is”.

Téli átigazolások
“A labdarúgásban bármi megtörténhet. Nem most van itt az ideje annak, hogy erről beszéljünk, holnap meccsünk van. Amikor eljön az ideje, meglátjuk mi lesz, de most a játékosaimmal vagyok, és nagyon boldog vagyok a kerettel. Mindannyian jók, és folytatnunk kell a jó munkát”.

Hivatalos az Espanyol elleni keret

Casemiro veszélyben
“Nem tehetünk semmit, négy sárga lapja van, és ha kap még egyet, akkor ki kell hagynia egy mérkőzést. Remélem, hogy megmarad ez a négy lapja a szezon végéig. Persze ez biztos nem fog megtörténni, de nem tehetünk ez ellen semmit”.

“Az a fontos, hogy jó formában legyünk az egész szezon során. Huszonöt játékos van a keretben, és mindannyian kiveszik a részüket, mert mindannyian jók. Azt szeretnénk elérni, hogy már a szezon elején jól játsszunk, és ez kitartson egészen a szezon végéig. Igaz, hogy a trófeákért a szezon végén játszanak a csapatok, de ahhoz hogy erre egyáltalán lehetőségünk legyen, nagyon fontos lesz ez a hajrá itt karácsonyig, és ezt jól tudjuk”.

Felállás négy középpályással
“Nem a felállás a legfontosabb dolog, hanem a motiváció, annak meg kell lennie bennünk minden meccsen. A játékrendszer változhat mérkőzésről-mérkőzésre. Nem szeretem ugyanazokat a dolgokat ismételgetni, az ellenfelek is tanulmányoznak minket, és figyelik az összes meccsünket, nem csak a legutolsót. Holnap az Espanyol ellen játszunk, és kicsit másképp kell felállnunk majd, mint legutóbb. A legjobb játékosok állnak a rendelkezésemre, így sok mindenen változtathatok”.

Orvosi stáb
“Fontos a megfelelő pihenés és a jó táplálkozás, a játékosok pedig igyekeznek mindent megtenni azért, hogy ezek rendben legyenek, mert tudják, hogy háromnaponta meccseink vannak, és fontos a gyors felépülés. Top orvosi gárdája van a csapatnak. Mindannyian egy hajóban evezünk, és meggyőződésem, hogy a legjobb ellátásban részesülnek. A játékosok is tudják, hogy a legjobbak veszik őket körül”.

Hazard sérülése
“Mindig fájdalmas, ha egy játékos megsérül. Ő sem boldog, és mi is azt szeretnénk, ha mindig játszani tudna. Remélem hamar vissza tud majd térni. Ugyanez igaz Marcelo-ra és Bale-re is, egyik játékost sem akarom sérülés miatt a csapattól távol látni. Nagy veszteség ez a csapatnak, de vannak más játékosok a keretben, és azokkal kell folytatnunk a munkát, akik bevethetőek holnap”.

“Nagyon rossz hír Hazard sérülése, mert a legutóbbi meccseken meg tudta mutatni, hogy milyen fontos játékos most, és hogy milyen fontos is lesz majd a jövőben. Nem szeretem, ha a játékosaim megsérülnek, különösen igaz ez Hazard-ra, aki nagyszerű formában volt, és megmutatta, mire képes. Visszaesés ez, és remélem nem sokáig lesz távol”.

Bale
“Az Alavés elleni meccsen megsérült, aztán volt két és fél nap pihenője a játékosoknak. Nem javult a helyzete ezalatt, ezért nem edzett rendesen a csapattal a héten”.

Teljes menetrend