2019-12-07 18:19 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Tudunk ennél jobbak is lenni, de nagyon fegyelmezetten játszottunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 16. forduló 2019 DEC 07 (szombat) 13:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

A Real Madrid ma délutáni Espanyol elleni győzelme után Zinedine Zidane így értékelte a mérkőzést:

“Minden meccsnek megvan a maga története, és a mainak örülnünk kell, mert sikerült folytatnunk a jó szériánkat. Az biztos, hogy tudunk ennél jobbak is lenni, de nagyon fegyelmezetten játszottunk, és tiszteltük az ellenfelet a mérkőzés elejétől a végéig. A bajnoki szezon nem csak egy-két meccsen múlik, hosszú az út. Egy hosszú verseny, és nagyon sok összetevőből állnak a győzelmek”.

“Kemény meccs volt a mai, az Espanyol jól játszott. Nem ezt a helyet érdemlik a tabellán, ahol most állnak. A mi játékunkból hiányzott egy kis folytonosság, különösen a félidő után. Végül sikerült jó eredményt elérnünk, és ez nagyon fontos számunkra. Három nagyon fontos pontot szereztünk, és ugyanebben a szellemben kell folytatnunk a munkát a továbbiakban is”.

Vinicius Jr.
“Az a fontos, hogy egy játékos gólokat akarjon lőni és dolgozzon keményen. Ha megnézitek, hogy ő hogyan játszott, látjátok hogy jó volt. A támadásokban és a védekezésben is nagyon jól teljesített, ahogyan a többiek is. Mi több, az utóbbi időben nem sok lehetőséget kapott, és ezzel együtt is elég jól tudott ma játszani. Mindig keményen kell dolgoznia, és ma is ezt tette. A gólok jönni fognak majd, az a fontos hogy az első meglegyen, és akkor meglesz az önbizalom ahhoz, hogy jöjjön majd a többi is utána. Egy nagyobb kihagyás után is jól tudott játszani, és számomra ez a legfontosabb”.

“A gólok a csapat munkájának eredményeként jönnek, bárki képes a gólszerzésre, ahogyan ma például Varane is. Tizenöt játékosunk volt már eredményes a szezon során, és egyiküket sem bíztam meg ezzel kifejezetten. Az a fontos, hogy a taktika a helyén legyen: ha nincs nálunk a labda, szerezzük meg. Amikor nálunk van, akkor mostanában egész jól dolgozunk vele”.

Valverde
“Valverde megharcolt a helyéért a csapatban. Megmutatja a pályán, hogy mi van benne. Fontos játékosa a csapatnak, mindannyian azok. Valverde nagyon fiatal, és könnyeden játszik labdával és anélkül is. Nagyszerű munkát végez, amikor játszik. Sok játékosunk van. A középpályán például most Isco kimaradt, de mindegyik játékosomtól azt várom, hogy álljanak készen. Hosszú a szezon, nagyon sok meccs vár még ránk, és lesznek olyan heteink, amikor háromnaponta játszunk majd. A Bajnokok Ligájában is újra játszunk nemsokára”.

Casemiro
“Négy sárga lapja van, ezen nem tudunk változtatni. Meg fogjuk nézni a következő meccseinket. A mai mérkőzés előtt is kérdeztetek már erről, de most az a legfontosabb, hogy élvezzük a mai teljesítményünket. Elégedettek vagyunk a játékunkkal, a jövő hetet pedig majd meglátjuk”.

Modric
“Mindig beszélünk a játékosokkal. Tudjuk, hogy Modric milyen fontos. Nem volt sok sérülése, nagyon kitartó és sok meccset bír, mert jó a fizikuma a hosszú megterheléshez. Időnként rotálnom kell, de nem azért, hogy Modric pihenjen, mert én úgy látom, hogy jó passzban van. Én többet szenvedtem az ő korában. Ő is tudja, hogy időnként ki fog hagyni meccseket, de az erőnléte nagyon rendben van”.

A keret
“Szerencsés vagyok, hogy ezekkel a srácokkal dolgozhatok. Igyekszem minden napból kihozni a maximumot, de ők azok, akik a pályán harcolnak. Remek keretünk van. Fontos, hogy minden nap jól dolgozzon a csapat, és ezt is csináljuk. Tudjuk, hogy hosszú még a szezon, és nem felejtjük el azt sem, hogy honnan jöttünk”.

Szabadrúgások
“Van egy adott sorrend, hogy ki végzi el a szabadrúgásokat, és gyakoroljuk is velük ezeket a rögzített helyzeteket a meccsek előtt”.