2019-12-16 07:58 d.gergo realmadrid.com
Benzema: “Fontos lesz ez a pont a szezon végén” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 17. forduló 2019 DEC 15 (vasárnap) 21:00 Estadio de Mestalla 1-1

A Valencia elleni döntetlen után a csapat gólszerrzőjr, Karim Benzema, valamint a csapatkapitány Sergio Ramos is nyilatkozott.

Karim Benzema

“Jó ez az egy pont nekünk, úgy gondolom hogy fontos lesz majd a bajnokság végén. Csak a góljaim száma változott az elmúlt szezonokhoz képest. Mindig igyekszem segíteni a csapatot, és nagyon bízok magamban. A csapattársaim segítsége is fontos számomra, mert jó passzokat kapok tőlük, segítenek nekem gólokat lőni”.

Vezetői szerepe
“Szeretném megnyerni a bajnokságot, és ezért igyekszem segíteni a csapattársaimnak is a pályán, mind a játékommal, mind pedig szavakkal. Én vagyok a csapat harmadik számú kapitánya, és mindig próbálom segíteni a klubot”.

El Clásico
“Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, mondhatnám azt is, hogy a szezon legfontosabb mérkőzése vár ránk. Amikor eljön a szerda, jól felkészülten fogjuk várni a találkozót, mert fontos lesz számunkra”.

Zidane: “Fontos eredményt értünk el”

Zinedine Zidane mérkőzés utáni sajtótájékoztatója!

Sergio Ramos

“Hiába egyenlítettünk ki a hosszabbításban, ez nem elég. Nem boldog az ember, ha nem sikerült mindhárom pontot megszereznie, de legalább szereztünk pontot egyáltalán, ami mindig jó”.

“Nem volt sok szerencsénk a kapu előtt, de nem adtuk fel. A tempó mindig csökken picit a meccs végére, de egy ponttal megyünk mégis haza, amivel beértük az első helyezettet. Így kell folytatnunk a munkát, ezt a focit kell játszanunk, ilyen elkötelezettséggel, mint most. Aztán bármi megtörténhet”.

A Valencia
“Egy jó formában lévő ellenfelünk volt ma, és nem lehet egy ilyen csapat ellen nyomást gyakorolni kilencven percen keresztül. Egy remek Real Madridot láthattunk ma, egészen elől visszaszereztük a labdákat, és nem engedtük őket előre. Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, igazi veszélyt jelentettünk a Valencia kapujára”.

Benzema
“Fantasztikus formában van, és remélem ez kitart neki a szezon végéig. Létfontosságú játékos, és ezt meg is mutatja, különösen az elmúlt pár szezonban”.

El Clásico
“Mindkét csapat jó formában várja a meccset, de ettől függetlenül az El Clásico az egy El Clásico, ahol az aktuális forma irreleváns tud lenni. Készen kell állnunk a meccsre, és a győzelemre kell törekednünk”.

Courtois: Ebben a stadionban jónak számít az egy pont

Courtois és Carvajal meccs utáni szavai.
Teljes menetrend