2019-12-16 08:12 d.gergo realmadrid.com
Courtois: Ebben a stadionban jónak számít az egy pont NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 17. forduló 2019 DEC 15 (vasárnap) 21:00 Estadio de Mestalla 1-1

A Valencia elleni döntetlen után a Real Madrid góljában nagy szerepet játszó Thibaut Courtois, valamint Dani Carvajal is nyilatkozott.

Thibaut Courtois

“Az eredmény ad egy kis löketet nekünk, mert vesztésre álltunk és csalódottak voltunk. Mindig a három pontért játszunk, de a végén egy utolsó perces egyenlítés győzelemmel ért fel, és energiával tele utazunk Barcelonába. Mindannyiunknak bele kell tennie mindent. Volt két jó védésem a második félidőben, és aztán segítettem a lefújás előtt a szögletünknél is”.

“Sok szögletnél Toni a rövid oldalra adja be a labdát, mondtam is hogy oda fogok futni. Láttam, hogy jön a labda, meg is tudtam fejelni, Benzemához végül a kipattanó került, és be is lőtte. Jó ez az egy pont ebben a stadionban, bár győzni szerettünk volna. Felfutottam a végén, mert vesztésre álltunk, és nem volt sok idő hátra a meccsből, gondoltam hátha lesz majd egy szöglet a lefújás előtt”.

Zidane: “Fontos eredményt értünk el”

Zinedine Zidane mérkőzés utáni sajtótájékoztatója!

Dani Carvajal

“A körülmények miatt ez a döntetlen magabiztosságot ad nekünk, nem kaptunk ki a végén ami nem is lett volna fair eredmény azok után, ahogyan játszottunk. Sikerült mentenünk egy pontot, és továbbra is holtversenyben a tabella élén vagyunk. Magabiztosan várjuk az El Clásico-t, és reméljük, hogy sikerül majd nyernünk”.

“Szerintem az egyenlítő gólunk sok mindent elmond a Real Madridról: a végsőkig harcolunk. Courtois segített a döntetlen elérésében, gratulálok neki. Folytatnunk kell a munkát, a bajnokság hosszú. Sikerült egy pontot szereznünk egy kemény helyszínen, és remélem hogy ez az egy pont végül segít nekünk abban, hogy megnyerjük a bajnokságot”.

Értékes pont
“A szezon végén majd meglátjuk, hogy mit fog ez az egy pont jelenteni. Ha nyerni nem tud az ember, legalább ne kapjon ki. Vesztésre álltunk, de a csapat mindent beleadott az egyenlítésért, és végül sikerült is”.

Veretlenségi széria
“Nagyszerű a csapat morálja, a veretlenségi széria pedig folytatódik. Nagy löket ez számunkra, és igyekszünk megnyerni a meccset szerdán a Camp Nou-ban, majd a Bilbao ellen, hogy jó formában menjünk az ünnepi szünetre”.

Benzema: “Fontos lesz ez a pont a szezon végén”

Karim és Sergio Ramos is nyilatkoztak a lefújás után!
Teljes menetrend