2019-12-19 08:51 d.gergo realmadrid.com
Ramos: “Reméljük, hogy át tudjuk menteni ezt a formát az ünnepek utánra is” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 10. forduló 2019 DEC 18 (szerda) 20:00 Camp Nou 0-0

Sergio Ramos számára ez volt pályafutása negyvenharmadik El Clásico-ja, ezzel a két klub történelmének rekordere lett. A kapitány a meccs lefújása után nyilatkozott is.

“Ha nem sikerül győznöd egy meccsen, akkor nem lehetsz teljesen boldog hazafelé. Mindig jó, ha pontot szerez a csapat, de ez a Real Madrid, amit ma a pályán láttunk, többet érdemelhetett volna. A világ egyik legkeményebb helyszínén játszottunk jól, egy olyan csapat ellen, akik általában nagyon magas arányban birtokolják a labdát, mi pedig igyekeztünk már a saját térfelükön megszerezni azt tőlük. Annak ellenére, hogy nem sikerült győznünk, azért boldogok vagyunk a teljesítményünk miatt”.

“Irányítottuk a játékot, és kicsivel több helyzetet alakítottunk ki, mint a Barcelona. Nehéz helyszín ez a stadion, és soha nem egyszerű elvenni a labdát ettől a csapattól. Az volt a stratégiánk, hogy nyomást gyakoroljunk a Barcelonára, és már a kirúgásaik után is egyből igyekeztünk labdát szerezni. Jó formában van a csapat, kiegyensúlyozottak vagyunk”.

“Nagy kár, hogy vége van az évnek. Remélhetőleg át tudjuk menteni ezt a formát az ünnepek utánra is. Van még egy meccsünk idén, az Athletic Bilbao ellen, és igyekezni fogunk megszerezni a három pontot”.

Elmaradt büntetők
“Megnéztük az eseteket félidőben, két tiszta büntető maradt el, de nem tudunk rajta változtatni. A videóbíró azért van, hogy segítsen, és ha csak egy kis kétség van benned, meg lehet vizsgálni vele az eseteket. Nem volt szerencsénk, mert nem nézték vissza ezeket a szabálytalanságokat. De ilyen a foci”.

Sergio Ramos 43 Barcelona elleni mérkőzésével az El Clásico-k történelmének legtöbbször szereplő játékosa lett, mögötte Sanchís, Gento, Xavi és Messi állnak negyvenkét-negyvenkét meccsel.