2020-01-03 12:21 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “A játékosok jól vannak, és nagyon motiváltak” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 19. forduló 2020 JAN 04 (szombat) 16:00 Coliseum Alfonso Pérez 0-3

A spanyol bajnokság 19. fordulójában a Real Madrid a Getafe otthonába látogat, a szombat délutáni mérkőzés előtt Zinedine Zidane így nyilatkozott az ünnepi szünet utáni első sajtótájékoztatóján:

“Folytatódik a bajnoki címért vívott harc, de az a legfontosabb, hogy motiváltak vagyunk, hogy újra játszhatunk. Visszatértünk, összpontosítunk a teendőinkre. Erőnlétileg nagyon jó állapotban tért vissza a keret a szünet után, a játékosok jól vannak és motiváltak”.

“Nehéz mindig gólt lőni, mert ott van a pályán az ellenfél is, akik bele tudnak ebbe szólni. De az a legfontosabb, hogy mindig beleadjunk mindent. Ebben rejlik a Real Madrid ereje is, és elégedettek lehetünk az elvégzett munkánkkal, amikor odatesszük magunkat. Persze lehet még hova fejlődni, és az új évben igyekszünk is javulni ahol lehet”.

Getafe
“Nagyon jók, mindent beleadnak a pályán, és közel vannak a Bajnokok Ligája indulást érő helyhez, fantasztikus szezonjuk van. Nagyon jó a keretük, a tabellán jó helyen állnak. Nagyon jól végzik a munkájukat”.

Döntetlenek 2019 végén
“Nem tudom, miért nem tudtuk megnyerni ezeket a meccseket. Csak azt tudom mondani, hogy erőnlétileg nagyon jól van a csapat, és az edzések is rendben mennek. Szeretnénk már újra játszani, nagyon motivált mindenki. Igyekszünk változtatni a tavaly év végi statisztikán”.

Kívánságok 2020-ra
“Nem kívánok semmit, csak azt hogy a játékosaim és az edzői stáb is fejlődni tudjon, mert szükségünk van erre. A verseny egyre összetettebb, és trófeákért szeretnénk játszani. A mindennapi munka a legfontosabb, és remélem hogy tudjuk folytatni a mostani jó dinamikában a munkát. Remélem, hogy mindannyian tudunk fejlődni még”.

“Az számít csak kudarcnak, ha nem akarunk mindent beleadni. Az a fontos, hogy minden edzésen teljes értékű munkát végezzünk, a meccseken pedig beleadjunk minden tőlünk telhetőt. Egyetlen csapat fogja megnyerni a spanyol bajnokságot a szezon végén, és a Bajnokok Ligájának is csak egy győztese lesz, szóval meg kell adnunk az esélyt magunknak, azzal, hogy beleadunk mindent”.

A keret forgatása
“Mindenkire számítottam a keretből korábban is, és ez most sem fog változni. Néhányan sokat fognak játszani, mások kevesebbet. A rotálás több dologtól is függ, nekem pedig csak a következő meccs jár a fejemben. Két-három játékos nem bevethető sérülés miatt, és szeretném ha mindenki egészséges lenne. Hosszú a szezon, és szükségem lesz mindenkire”.

Isco
“Fontos játékosa a csapatnak, és meg is mutatja, hogy játszani szeretne, ahogyan a többiek is. Az a legfontosabb, hogy mindent beleadjon egy játékos, ha lehetőséget kap, ezt ők is jól tudják. Azonosulni tudok Iscóval a posztja miatt, és szeretem ahogyan játszik”.

Gólhiány
“Szerintem ez nem probléma. Vannak meccsek amiken csak helyzetekig jutsz, az utóbbi két meccsen is ez történt velünk. Az a legfontosabb, hogy dolgozzunk a gólhelyzeteken. Nyugodtnak kell maradni ilyenkor, mi pedig azok is vagyunk. Holnap újabb meccs vár ránk, amin megpróbálunk majd gólt szerezni”.

Hazard sérülése
“A Spanyol Szuperkupán biztos, hogy nem lehet még ott. Nem lesz az utazó keretben, jelenleg a felépülésén dolgozik. Remélem, hogy a Szuperkupa után újra a csapattal lehet már, de lépésről-lépésre fogunk haladni vele”.

Brahim és Mariano
“Az a fontos, hogy mindegyik játékossal őszintén beszéljek. Vannak játékosok, akiknek nincs elég játékpercük, ez pedig probléma lehet. Mindenki rendesen dolgozik az edzéseken. Január 31-ig bármi megtörténhet”.

Versenynaptár
“Alkalmazkodunk hozzá, és felkészültnek kell lennünk. Regenerálódnunk kell, amikor tudunk pihenni, és jól kell végeznünk a munkánkat. Az a legfontosabb, hogy felkészültek legyünk. Tudjuk, hogy nehéz naptárunk van, és sok meccsünk lesz, mert a klubmérkőzéseken kívül ott vannak a válogatott szereplések is”.

Bajnokok Ligája vagy bajnokság?
“Tudjuk, hogy milyen nehéz megnyerni a Bajnokok Ligáját, hiszen Európa legjobb csapatai játszanak érte. A bajnokságot pedig azért nehéz megnyerni, mert hosszú és sok meccs van egy szezonban. A Bajnokok Ligája is egy nagyon összetett torna”.

Pogba
“Ő egy másik csapat játékosa, és most az számára a legfontosabb, hogy mihamarabb újra játszani tudjon. A legjobbakat kívánom neki”.

A Getafe elleni utazó keret 2020.01.03. 22:54
Teljes menetrend