Fejléc kép
Fórumajánló
Varane: “Mindent bele kellett adnunk a győzelemért”
2020-01-04 21:07 d.gergo realmadrid.com
Varane: “Mindent bele kellett adnunk a győzelemért” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 19. forduló 2020 JAN 04 (szombat) 16:00 Coliseum Alfonso Pérez 0-3

A Getafe elleni győzelem után Raphael Marane, Dani Carvajal, és Thibaut Courtois is nyilatkoztak.

Raphael Varane

“Nehéz helyszínre érkeztünk, és keményen harcoltunk azért, hogy mindhárom pontot hazavihessük. Igazi csata volt, és a csapat nagyon jól reagált. Mindent bele kellett adnunk a győzelemért. Nem kaptunk gólt, ez pedig annak köszönhető, hogy mindenki végezte a saját munkáját a pályán. Nagyon elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. A harmadik gól egy kontratámadás volt, a védelmünk erős volt”.

“Magabiztosak voltunk, és örülünk az eredménynek. Remekül kezdtük ezzel az évet, és reméljük, hogy így is tudjuk majd folytatni. Mindent bele fogunk adni az első trófea megszerzéséért, aztán a szezon végéig fogunk harcolni a többi fronton is”.

Gólja
“Először leráztam az emberemet, utána rámozdultam a labdára, és befejeltem. Csodálatos támadás volt, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült gólt szereznem. Nem kaptunk egy gólt sem, és fontos szerepet töltöttem be a csapatban, szóval boldog vagyok. De mindenek felett nagyon tetszett a csapattársaim munkája”.

Dani Carvajal

“Fontos volt visszatérni a győzelmek útjára. Pozitív hozzáállással érkeztünk erre a meccsre, és ha szeretnénk harcolni a bajnoki címért, akkor sokszor kell még három pontot szereznünk. Egy kemény ellenféllel szemben játszottunk ma, akik megmutatták miért vannak ott a tabellán, ahol, és hogy milyen jók különösen hazai pályán. A csapat remek munkát végzett, és megérdemeltük a győzelmet”.

“Thibaut meccsben tartott minket két-három nagy védéssel, és Varane is sokat adott ma a csapatnak. Thibaut egy fantasztikus kapus, és senkinek nem voltak kétségei az adottságaival kapcsolatban, különösen neki nem. Szuper kapus, és sok pontot fog szerezni a csapatnak így”.

Ramos nélkül
“Szokatlan volt, mert a kapitány mindig velünk szokott lenni, de mély a keretünk, és a Real Madridban vannak a legjobb játékosok. Akárki is játszik, ezt bizonyítja”.

Szuperkupa
“Egy másik torna lesz, és nagyon izgatottan várjuk már. A Valencia ellen fogunk majd játszani, akik meg fogják nehezíteni az életünket, de igyekezni fogunk nagyon, és megpróbáljuk megnyerni a trófeát”.

Thibaut Courtois

“Örülök a csapat védekezésének és erőnlétének ma. Összetett meccset hoztunk le, egy nagyon erős ellenféllel szemben. Kilencven percen át kellett harcolnunk, és nagyszerű munkát végeztünk. 3-0-s győzelemmel megyünk haza, aminek nagyon örülünk. Ami engem illet, örülök neki, hogy segíteni tudtam a csapatnak, különösen az első félidőben, amikor volt három védésem”.

Kapott gól nélkül
“Elégedettek vagyunk. A csapat védekezési munkája nagyszerű volt, és segít nekünk meccseket nyerni, ha így tudunk játszani. Nagyon kemény helyszínre jöttünk ma ilyen tekintetben, és az egész csapat nagyon boldog, hogy nem kaptunk gólt, és mindenki arra összpontosított, hogy ma győzelemmel menjünk haza. Nem sok csapat fog ebben a stadionban könnyen nyerni”.

Három védés
“Az első volt a legnehezebb, mert nagyon jó lövést kellett megállítani, és a társaim miatt takarásban is voltam, Casemiro, Militao és Varane is takarta a labda útját. A második védés könnyebb volt, a harmadik pedig egy erős és közeli fejes volt. Fontos védések voltak, nyugodtabbak tudtunk így maradni a második félidőben”.

Teljes menetrend