2020-01-07 21:31 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Nagyon fontos ez a torna, és mindent bele akarunk adni” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - elődöntő 2020 JAN 08 (szerda) 20:00 King Abdullah Stadium, Jeddah 1-3

A Real Madrid szerdán este a Valencia ellen játszik a Spanyol Szuperkupa idei kiírásának elődöntőjében. A találkozó előtt Raphael Varane mellett természetesen Zinedine Zidane is nyilatkozott:

Fontos a Szuperkupa
“Nem lötyögni jöttünk ide, a Szuperkupa egy fontos torna, és mindent bele akarunk majd adni a győzelemért. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, a legjobb arcunkat kell mutatnunk a Valencia elleni meccsen. Nagyon örülök neki, hogy itt lehetünk, fontos torna ez ami bátorít engem is és a játékosokat is. Remek fogadtatásban részesítettek minket, amiért hálásak vagyunk”.

A csapat számára ez egy döntő
“Minden meccsnek külön világa van. Most a Valencia is idegenben van, és mi is. Egy újabb versenykiírás, ráadásul egy elődöntő jön. Vannak sérültjeink, ami miatt a csapatunk is kicsit másképp fog felállni, de ami az érzéseket illeti, nem változtunk: boldogak vagyunk és minden energiánkat bele akarjuk adni ebbe a versenybe”.

Nincs kifejezett favoritja a tornának
“Négy csapat szerepel ebben a versenykiírásban, és mind a négy csapat esélyes a trófea megnyerésére. Nekünk a Valencia ellen lesz elődöntőnk, számunkra ez a meccs olyan lesz, mint egy döntő. A továbbjutáshoz a legjobb formánkat kell nyújtanunk”.

Varane: “Mindent bele fogunk adni azért, hogy hazavihessük a trófeát”

Raphael Varane mérkőzés előtti nyilatkozata.

Sérültek
“Jó a hangulat a csapaton belül, bár tény, hogy kiesett Bale és Benzema is nemrég. Nagyon mély a keretünk, és vannak mások, akik színre tudnak lépni. Felkészültünk mindannyian, hogy jó meccset játszhassunk holnap. Benzema hiányában Jovic is bevethető, de holnap meglátjátok majd, hogy milyen csapattal állunk fel”.

“Csak a holnapi meccsre gondolok, nem tekintek távolabbra a jövőben. A meccs után meglátjuk, mi lesz. Bale kihagyása orvosi döntés volt, és ezt el kell fogadnunk. Szeretném, ha minden játékosunk a csapattal lenne, de ez most nem volt lehetséges. Most mások fognak lehetőséget kapni, és majd holnap meglátjuk, hogy kiknek lesz esélye beleadni mindent a pályán”.

Jovic
“Ő a jövő, még csak huszonkét éves, és szeretne ő is sokat tanulni. Nagyon jó a Real Madrid jövője szempontjából, hogy itt van a csapatban ő is. Sok gólt fog még lőni, ebben biztos vagyok. Fokozatosan kell haladni vele. Nem gondolnám, hogy a spanyol nyelv akadály lenne, velünk szeretne lenni, és játszani akar. Hat hónapja van velünk, nyugalomra és türelemre van szüksége. Ő a jövő”.

Taktika
“A jó támadásokhoz előbb jól kell védekeznünk. Hosszú ideje ezt csináljuk már, a védelmünk erős. Ami a támadásokat illeti, meg kell mutatnunk holnap, hogy sok van bennünk ezen a téren is. Tudjuk, hogy bármilyen ellenfelet fel tudunk bosszantani azzal, hogy ha erősen védekezünk. Minden meccs más és más, holnap a legjobbat kell kihozni magunkból a győzelem érdekében. Nagyon jó ellenféllel nézünk majd szembe, akik szintén szeretnének bejutni a döntőbe”