2020-01-08 23:37 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Örülnünk kell a győzelemnek, de még nem nyertünk semmit” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - elődöntő 2020 JAN 08 (szerda) 20:00 King Abdullah Stadium, Jeddah 1-3

A Real Madrid 3-1 arányban legyőzte a Valencia egyesületét a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, így ott lehet a vasárnapi finálén Zidane csapata. A francia mester így értékelte a Valencia elleni összecsapást:

Közel tökéletes teljesítmény?
“A csapat azért dolgozik, hogy ezen a szinten tudjon maradni, és tetszik a dinamikánk, amit meccsről-meccsre látok. A tegnapi sajtótájékoztatón azt mondtam, hogy a legjobb formánkat kell hoznunk ma, és bár azt nem tudom, hogy ezt sikerült-e megtennünk, azért boldog vagyok ezzel a meccsel”.

Ez a győzelem még nem ért trófeát
“Tetszett minden játékosom teljesítménye, nehéz lenne egy-egy embert kiemelni közülük. Örülök Isco góljának, szüksége volt már erre. Kroos és Modric góljai zseniálisak voltak. Egy edző ezt szeretné mindig látni, hogy a játékosai jók. Örülnünk kell ennek a győzelemnek, de még nem nyertünk semmit. Most pihennünk kell, holnap pedig elkezdünk felkészülni a döntőre”.

Öt középpályás
“Támadó szellemű felállásban játszottunk, az a legfontosabb dolog, hogy jól játsszon a csapat az ellenfél térfelén, már egészen fent nyomást gyakoroljunk az ellenfélre, és gondot okozzunk nekik. A második félidőben kicsit más volt a játékunk. Mindig igyekszünk más dolgokat kipróbálni, ma így játszottunk, a következő meccs pedig lehet ismét más lesz. Jó meccset játszottunk”.

Carvajal: “Elvégeztük a munkát, ott vagyunk a döntőben”

A lefújás után Carvajal, Valverde és Casemiro is nyilatkoztak.

Bale csatlakozik a döntőre?
“Jelenleg még nincs olyan állapotban, nem edzett egész héten. Beszélnünk kell az orvosokkal, de a legfontosabb most az, amit az itt lévő játékosoktól láthattunk”.

Jovic értékelése
“Jó meccse volt attól függetlenül, hogy nem tudott most gólt szerezni. Nem egyszerű egy játékos helyzete ilyenkor, amikor már egy ideje nem játszott, de az a fontos, hogy milyen munkát végez. Biztosan szeretett volna betalálni, de a pályán mutatott teljesítménye a legfontosabb. Mindent beleadott”.

Isco meccse
“Örülök neki. Mindenki jól érzi magát, és igyekszünk mindenkit ezen a szinten tartani. Így kell folytatnunk a munkát. Bárki is játsszon, jól teljesítenek a pályán a keret tagjai, és egy edző számára ez a legfontosabb”.

Teljes menetrend