Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-01-09 00:27 e.gergo realmadrid.com
Carvajal: „Elvégeztük a munkát, ott vagyunk a döntőben” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - elődöntő 2020 JAN 08 (szerda) 20:00 King Abdullah Stadium, Jeddah 1-3

A Real Madrid magabiztos győzelemmel jutott be a vasárnap esti Spanyol Szuperkupa döntőbe, a lefújás után pedig Federico Valverde, Casemiro és Dani Carvajal is nyilatkoztak.

Dani Carvajal

Sikerült kifárasztani az ellenfelet
„A csapat már az első perctől kezdve a szükséges fokozaton pörgött. A munkánkat elvégeztük, megnyertük a meccset és ott vagyunk a vasárnapi döntőben. Most már csak azt kell megtudnunk, hogy ott ki ellen fogunk majd játszani. A csapat jól gyakorolt nyomást az ellenfélre, mikor nem nálunk volt a labda, és igazán sikerült őket kifárasztani”.

Csapategység és védekezés
„Öt középpályással játszottunk, és ez meg is látszott a meccsen, a mi kezünkben volt az irányítás. Minden játékosunk képes gólt szerezni, és ezt ma is megmutattuk. Ezen felül mindenki kiveszi a részét a védekezési feladatokból is. Egységesek vagyunk, erős egységet alkot a csapat, és ez kifizetődik. Úgy érezzük, hogy nagyszerű formában vagyunk, ami a védekező játékunkat illeti”.

A döntő
„Most pihennünk kell, megyünk vissza a szállodába, eszünk egy jót, aztán az edzőkkel dolgozunk majd, hogy a vasárnapi meccsre a lehető legjobb formánkban térjünk vissza. Remélem, hogy sikerül majd hazavinnünk a trófeát”.

Fede Valverde

„A csapat nagyon jól teljesített. Kemény meccs volt, igazán nagy munkát igényelt tőlünk. Kicsit visszavettünk, mikor magabiztos vezetést szereztünk, mert fáradtak voltunk. De a lefújásig futottunk mindannyian. A Valencia egy erős csapat, és az otthonukban nemrég megszenvedtünk, majdnem veszítettünk ellenük. A mai meccs egy kis bosszú volt számunkra azért. Nyomást gyakoroltunk rájuk már az első perctől kezdve, és jó munkát végeztünk. Kihoztuk a legtöbbet a helyzeteinkből, és ami a legfontosabb, hogy sikerült nyernünk is, és ott vagyunk a döntőben”.

„A középpályánk teret adott nekünk a mozgásra. Az edző azt kérte, hogy cseréljek helyet Lukával, ezt meg is tettük, és aztán a második gólunk ebből is született. Csak azt tettük, amire az edző kért bennünket”.

Zidane: „Örülnünk kell a győzelemnek, de még nem nyertünk semmit”

A Real Madrid vezetőedzője is értékelte a Valencia elleni mérkőzést.

Középpályások góljai
„Tudjuk, hogy Karim egy világklasszis csatár, aki kulcsfontosságú a csapatnak, és aki most nem lehet velünk. De sokat segít nekünk. Fontos, hogy mindannyian próbálkozzunk a gólszerzéssel, és hogy a csapatért játsszunk. Nem számít, hogy ki lesz eredményes, csak az, hogy a csapat nyerjen”.

Casemiro

„Irányítottuk a meccset, ez volt a célunk és sikerült is megvalósítanunk a terveinket. Most a döntő felé irányítjuk a figyelmünket, és kivárjuk, hogy ki lesz ott az ellenfelünk. Mindkét lehetséges csapat nagyon kemény ellenfél, jól kell felkészülnünk majd, és a győzelemre kell törekednünk”.

Öt középpályás
„Irányítottuk a játékot középen. Kipróbáltuk, hogy milyen lenne így felállni, és meg tudtuk mutatni, hogy így is tudunk játszani egy nehéz ellenféllel szemben is. Tudjuk, hogy a Valencia jól játszik, és hogy mindig nehéz ellenük játszani, de sikerült irányítanunk, és ez a legfontosabb”.

A szurkolók
„Már a megérkezésünk napjától kezdve hatalmas támogatást kapunk itt az emberektől, amiért hálásak vagyunk. Otthon érezzük magunkat miattuk. Ma megmutattuk, hogy mi vagyunk a világ legnagyobb csapata – még Madridtól távol is kihozzuk magunkból a legtöbbet. Köszönjük a szurkolóknak a támogatásukat, nagyon sokat segítettek nekünk ezzel a mai meccsen”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend