2020-01-10 12:42 Daveko as.com
Emlékezetes góljáról nyilatkozott Kroos Nyilatkozatok

A Real Madrid középpályása szögletből szerzett góllal segítette a csapatát a Valencia elleni, 3-1-re megnyert spanyol Szuperkupa elődöntőn.

A mérkőzés 16. percében Toni Kroos klasszisát igazoló, zseniális megoldással rukkolt elő. Miután Gil Manzano sípjába fújva szögletet ítélt a Real Madrid számára, a német középpályás elindult elvégezni azt. Pillanatokkal később gyors helyzetfelismerésének, és kivételes technikájának köszönhetően a labda egyenesen a hálóban kötött ki. Gólja megnyitotta az utat a Real számára a vasárnap esti döntőhöz, a Blancók pedig végül 3-1 arányban múlták felül ellenfelüket.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

Kroos egy interjúban idézte fel a történteket: “Spontán döntés volt. A szögletzászló felé igyekezve láttam, hogy a kapus a védőkhöz beszél, nagyjából öt méterre a gólvonaltól. Amikor elhelyeztem a labdát, még mindig beszéltek. Gyors döntést hoztam, a lövés pedig jól sikerült.”

“Nem igényel külön gyakorlást” – magyarázta a 30 éves német középpályás. “Valójában ugyanaz a technika, mint szabadrúgást lőni. Egy konkrét célpontot választasz ki, nem pedig a kapu egyik oldalát célzod meg.”

Nem ez volt az első alkalom, hogy Kroos szögletből szerzett góllal próbálkozott. A szezon során már korábban, a Paris Saint Germain elleni Bajnokok Ligája találkozón is próbálkozott ezzel a pimasz megoldással. “Majdnem működött a PSG ellen, de Keylor az utolsó pillanatban megszerezte a labdát…” – emlékezett vissza.

Érdekesség, hogy a szögletből szerzett gólt “olimpiai gólként” is nevezik. 1924-ben az akkori regnáló olimpiai bajnok Argentína csatárának, Casareo Onzarinak szöglete egyenesen az ellenfél, Uruguay hálójában kötött ki.

Teljes menetrend