Fejléc kép
Fórumajánló
Courtois: “A büntetőpárbaj során magabiztosabbak voltunk”
2020-01-13 11:09 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “A büntetőpárbaj során magabiztosabbak voltunk” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - döntő 2020 JAN 12 (vasárnap) 19:00 King Abdullah Stadium, Jeddah 0-0 Hosszabbítás után. Rendes játékidő: 0-0Büntetők eredménye: 4-1

Az Atlético Madrid elleni döntősiker után Courtois, Rodrygo, Kroos és Isco is nyilatkoztak.

Thibaut Courtois

“Nagyon boldogok vagyunk, keményen harcoltunk a meccsen. Sikerült bemutatnom pár védést, Fede megállított egy támadást a meccs vége felé, és nagyon jól kitartottunk. A büntetőpárbaj során magabiztosabbak voltunk, mint az Atlético. Saul kapufája meglepett, Thomas lövésénél pedig kellett a védés, mert elég erősen lőtte a labdát”.

“Boldog vagyok, mert kapott gól nélkül zártuk a meccset, és jó védéseim voltak ma. Mindenki kivette a részét a győzelemből. Jó érzésekkel érkeztünk ide, és még jobban érezzük magunkat majd hazafelé, mert jól csináljuk a dolgokat. Szombaton újabb meccsünk lesz, a Sevilla ellen játszunk majd, akik egy nagyon kemény ellenfél”.

Rodrygo

“Nagyon boldog vagyok. Mindig erről a pillanatról álmodtam, hogy trófeát nyerhessek a Real Madrid játékosaként, és hogy ki is vegyem ebből a részemet. A büntetőm jobban a felső sarok felé ment, mint amire számítottam, sikerült nagyon jól eltalálnom a labdát. Ez életem egyik legjobb napja”.

“Azt hittem, hogy később kerülök majd csak sorra a büntetőpárbaj során, mert ez az első döntőm, és vannak nálam tapasztaltabb játékosok a csapatban. De Kroos azt mondta, hogy menjek, lőjek egyet, szóval mentem is. Remekül sikerült, és nagyon boldog vagyok”.

Toni Kroos

“Egy hete vagyunk már itt, és azért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a trófeát, szóval boldogan térünk haza. Erőnléti szempontból jól érzem magam eddig a szezon során, ezt láthatjátok a meccseken is. Játszom, és jól érzem magam, ahogyan az egész csapat. Fede megmozdulása kulcsfontosságú volt számunkra, mert az Atlético ott gólt szerezhetett volna, és Fede segített ezzel a csapatnak. Jó momentumban vagyunk, és így is kell folytatnunk. Ilyen játékkal képesek lehetünk trófeákat nyerni”.

Isco Alarcón

“Mindig különleges dolog trófeát nyerni. Tudtuk előre, hogy kemény meccsre számíthatunk, mert az Atlético nem sok gólt kap, aztán végül csap a büntetőpárbaj során sikerült nyernünk, ami mindig lutri. Az Atlético nagyon összeszedetten játszik, és nem találtunk sok területet a pályán. Fede lábában volt a döntő, bevállalta a kiállítást a csapatért, és nagyszerű meccse volt amúgy is. Valverde szezonja csodálatos eddig, nagyon sokat ad a csapatnak”.

Trófeák
“Nemsokára kezdődik a Copa del Rey is, a bajnokságban ugyanannyi pontunk van, mint a Barcelonának, és februárban újra játszunk majd a Bajnokok Ligájában is. Szóval ez a mostani serleg fontos a magabiztosságunk szempontjából. Remélhetőleg hasznos lesz ez számunkra a szezon hátralévő részében”.

Teljes menetrend