Fejléc kép
Fórumajánló
Pérez: “Megérdemelten lett miénk a trófea”
2020-01-13 11:29 d.gergo realmadrid.com
Pérez: “Megérdemelten lett miénk a trófea” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - döntő 2020 JAN 12 (vasárnap) 19:00 King Abdullah Stadium, Jeddah 0-0 Hosszabbítás után. Rendes játékidő: 0-0Büntetők eredménye: 4-1

Az Atlético Madrid elleni győzelem után a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez is nyilatkozott.

Boldogság
“Jól kezdtük az évet ezzel a sikerrel, és nagyon boldogak vagyunk. Megkaptuk a lehetőséget arra, hogy játszhassunk ezen a tornán, a körülmények adottak voltak, és szerintem megérdemelten lett a miénk a Szuperkupa trófea. Nagyon boldog vagyok, ahogyan az összes madridista. Egy újfajta Szuperkupában vehettünk most részt, mindkét meccsen nyertünk, és nagyon elégedettek vagyunk. Újabb serleg a gyűjteményben”.

Zidane
“Zidane kihozta a legjobbat magából, és reméljük még sok döntőt és sok serleget hoz majd a csapatnak. A meccs alatt én nyugodt voltam, a hosszabbításban már nem annyira, a büntetők alatt pedig kifejezetten ideges voltam. Az ilyen pillanatokban könnyebb azoknak, akik sok éve itt vannak már. Szeretnék gratulálni az Atlético Madridnak is, mert méltó ellenfeleink voltak a döntőben”.

Courtois és Valverde
“Azért igazoltuk le Courtois-t, mert úgy gondoltuk, hogy ő a világ legjobb kapusa, és ma ezt be is bizonyította. Ő volt a győzelem egyik alappillére, ahogyan Valverde is, aki végül meg is kapta a meccs legjobbjának járó elismerést. Kiváló meccse volt ma, és a Valencia ellen is. Az egyik legjobb játékosa idén a csapatnak, nagyon jól játszik és minden szurkoló boldog”.

Mi lett volna, ha…
“Soha nem tudhatjuk meg már, hogy mi lett volna, ha ott nem szabálytalankodik Morata ellen, de az biztos, hogy egy tiszta helyzetet előzött meg ezzel. A helyzetet aztán védhette is volna a kapus, de megtörténhetett volna bármi. Valverde lehetővé tette ezzel, hogy 0-0 legyen a vége, és büntetőpárbajban dőljön el a meccs. A kora ellenére nagyszerűen játszik”.

Az új Szuperkupa
“Remek fogadtatásban volt részünk itt Szaúd-Arábiában, rengeteg madridistát láttunk a városban, és csak jó dolgokat tudunk mondani mindenről: a torna rendszeréről, a hangulatról, és mindenek felett a trófeáról”.

Az Atlético elleni döntők
“Az Atlético Madrid elnöke úriemberként viselkedett, mert az is. Emellett nagyszerű barát, és mindig izgalmas olyan csapatok ellen döntőt játszani, mint az Atlético Madrid. Szolidaritást mutattam Cerezo mellett, mert amikor büntetőkre kerül a sor, a játékosok befolyásolhatják ugyan a dolgokat, de sok szerencse is kell ilyenkor, és most nekünk jutott több ebből”.

Az év első serlege
“Minden trófea tovább motiválja a csapatot, az edzőt, a szurkolókat… Mindenkinek nagy löket ez, hogy egy trófeával nyitottuk az új esztendőt. Tovább kell növelnünk a Real Madrid legendáját, és ezt a trófeák magasba emelésével tehetjük meg. Háromért még versenyben vagyunk a szezonban, és igyekszünk megnyerni mindegyiket”.

Üzenet a szurkolóknak
“Ahogy mindig is mondtam, trófeákat kívánok a csapatnak. Igaz, hogy tavaly egy nehezebb perióduson mentünk keresztül, de most a szurkolók elégedettek, mert reményt hoztunk a fiatal játékosokkal és nagy sztárokkal. Jól dolgozik a keret Zidane irányításával, és ez ma is látszott a pályán. Izgatottak vagyunk, és szeretnénk még több serleget nyerni a szezon végéig”.

Teljes menetrend