Fejléc kép
Fórumajánló
Ramos: “Ebben a helyzetben bárki azt tette volna, amit Valverde”
2020-01-13 12:10 Daveko marca.com
Ramos: “Ebben a helyzetben bárki azt tette volna, amit Valverde” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - döntő 2020 JAN 12 (vasárnap) 19:00 King Abdullah Stadium, Jeddah 0-0 Hosszabbítás után. Rendes játékidő: 0-0Büntetők eredménye: 4-1

A kapitány elmondta, Panenka-rúgással próbálkozott volna, ha bokája nem sérül meg a mérkőzés során. Végül Ramos lett az, aki alsó sarokba tartó tizenegyesével eldöntötte a mérkőzést a Real Madrid számára.

“Mindig a negyedik tizenegyest végzem el. Ez egy babona; nem számoltam azzal, hogy én szerezhetem meg ezzel a győztes találatot. Panenka-büntetőt akartam rúgni, de a bokám nem volt olyan állapotban, hogy sok kis lépést hajtsak végre vele. Meccs közben kissé aggódtam miatta, az idő elteltével ráadásul egyre inkább fájt. Mikor azonban tudod, miért játszol és mennyi forog kockán, megfeledkezel a fájdalomról. Jelenleg kissé szenvedek vele; remélem, hamarosan rendbe jön.”

A Real Madrid a büntetőrúgások előtt tíz emberre fogyatkozott, miután Fede Valverdét kiállították Álvaro Morata ellen elkövetett szabálytalansága miatt. Ramost arról kérdezték, ő is hasonlóképpen cselekedett volna.

“Igen, úgy gondolom a keretből ebben a helyzetben bárki ezt tette volna” – kezdte. “Kulcsmozzanat volt, amit meg kellett akadályozni.”

A Szuperkupa a Santiago Bernabéu stadionba kerül, ahol tovább gazdagítja a Real Madrid trófeagyűjteményét.

“A kupák többet elmondanak a klub sikereiről, mint a szavak” – mondta Ramos. Ez a világ legnagyobb és legsikeresebb klubja; ezt a jelzőt pedig történelme során, generációról generációra haladva érdemelte ki. Ezért ilyen hatalmas a Real Madrid.”

Az újabb trófea által Sergio Ramos még közelebb került ahhoz, hogy a klub legtöbb címet nyerő játékosa legyen.

“Idősebb vagyok, és nagyon türelmes” – mondta. “Ez a nap különleges számomra. Ha a pályafutásod kései éveiben nyersz trófeákat, máshogy tekintesz a dologra. Két címre vagyok attól, ahogy megelőzzem a klub legsikeresebb játékosát. Remélem, meg tudom csinálni.”

Teljes menetrend