Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “A végsőkig hittünk a győzelemben”
2020-01-13 10:42 d.gergo
Zidane: “A végsőkig hittünk a győzelemben” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - döntő 2020 JAN 12 (vasárnap) 19:00 King Abdullah Stadium, Jeddah 0-0 Hosszabbítás után. Rendes játékidő: 0-0Büntetők eredménye: 4-1

A Real Madrid büntetőpárbaj során győzte le az Atlético Madrid csapatát a Spanyol Szuperkupa döntőjében. A mérkőzés után a blancók vezetőedzője így értékelte az estét:

Kemény hét volt
“Azért jöttünk ide, hogy megnyerjük a trófeát. Kemény és harcos hetünk volt, ma pedig egy fantasztikus döntőn állt helyt a csapat. Az Atlético Madrid nagyon jól játszott. Gratulálnunk kell a játékosoknak, azoknak is akik nem játszottak, mert egész héten nagyszerű munkát végeztünk”.

Két fantasztikus csapat meccse volt
“Időnként nehéznek éreztük a meccset, de a végsőkig hittünk a győzelemben. Keményen dolgoztunk, és az utolsó sípszóig harcoltunk. Igazi csapatgyőzelem ez a mai. Mindkét meccs nehéz volt, de ez a mostani nehezebb volt, mint az elődöntő. Remek ellenfelünk volt, megszenvedtünk. Két fantasztikus csapat volt a pályán, és nagyszerű meccset játszottak. Mindkét félnek voltak helyzetei, de ilyen a foci, büntetőkkel miénk lett a trófea”.

Elemzés
“Keményen dolgoztunk, és türelmesek voltunk. A szezon elején voltak nehézségeink, de ilyesmi megtörténhet. Örülnünk kell neki, hogy megszereztük ezt a trófeát, de hosszú a szezon. Sok serlegért kell még harcolnunk, most kezdődik csak igazán minden”.

Valverde
“Jó munkát végzett, a kiállításnál nem volt választása. Bocsánatot kért Moratától. Ő kapta a “meccs embere” díjat, de ez a díj mindenkinek jár, mert az összes játékos beleadott mindent. Megérdemelt elismerés ez számára és a csapattársai számára is”.

Courtois
“Mindenkinek gratulálnunk kell, Courtois-nak is, mert a meccsen és a büntetőpárbaj során is nagyszerűen teljesített. Ez a kapusedző, Roberto érdeme is, vele készülnek fel a büntetőkre a kapusok. Örültem Courtois teljesítményének”.

Győzelmek a döntőkben
“Mindig beleadtam minden tőlem telhetőt, de a játékosokat illeti a gratuláció, mert nekik köszönhetően nyertünk. Ez a klub vérében van, engem pedig az érdekel, hogy higgyek abban, amit csinálunk, és mindig beleadjak mindent. Kemény munkával és alázattal nagy dolgokat érhetünk el”-

Mariano
“Minden játékosra számítok a keretben, és választanom kell közülük a meccsekre. Mariano helyzete nem fog változni”.

Edzői stáb
“Én vagyok a csapat edzője, de ott van mögöttünk egy csomó ember, akik nagyon jól dolgoznak, értenek a szakmához és mindent beleadnak ők is ezért a címerért”.

Teljes menetrend