Fejléc kép
Fórumajánló
A Szuperkupa bebizonyította: működik a Real Madrid stratégiája
2020-01-14 14:40 Daveko marca.com
A Szuperkupa bebizonyította: működik a Real Madrid stratégiája Átigazolási hírek

Az átigazolási piac jelentősen megváltozott az elmúlt években, gondoljunk csak a 114 millió euróra, amit a Manchester United Paul Pogbáért fizetett, vagy Neymar 222 milliós árcédulájára.

A Real Madrid biztos távolságból szemlélte az inflációt, és többnyire nagy potenciállal rendelkező tehetségekkel próbálkozott. A kivételt erősítő szabály Eden Hazard, akiért nagy összeget fizettek a madridiak (100 millió euró).

A Blancók olyan sztárok távollétében hódították el a Szuperkupát, mint Hazard, Bale vagy Benzema. Ott volt viszont többek között Casemiro (akiért 6 milliót eurót fizettek), Fede Valverde (3 millió euró), Isco (25 millió euró), Luka Modric (42 millió euró) vagy Toni Kroos (25 millió) – a felsorolt öt játékosokért fizetett összeg együttvéve kevesebb, mint amennyit Pogbáért fizettek az angolok.

Az említett öt játékos egyaránt úgy nőtte ki magát a klub fontos elemévé, hogy fiatalon került a csapathoz. Mellettük a keret tagjai jelenleg olyan játékosok, mint Vinicius Jr., Rodrygo Goes, Mariano Diaz, vagy Luka Jovic. A Real mindannyiuk esetében kockázatot vállalt leigazolásukkal annak reményében, hogy világsztárrá növik ki magukat. Juni Calafat, a Real Madrid játékosmegfigyelője az összes fiatal leigazolásában kulcsszerepet játszott.

Van egy olyan játékosok alkotta csoport is, akiket tapasztalatszerzés és fejlődés céljából adtak kölcsönbe. Martin Odegaard, Takefusa Kubo és Sergi Reguilón jelenleg ebbe a táborba tartoznak.

A kirakós következő darabja várhatóan Reinier Jesus lesz. A Flamengótól igazolt középpályás a hírek szerint tizennyolcadik születésnapján, január 19-én csatlakozik a csapathoz. Florentino Pérez azonban továbbra sem téveszti szem elől a sztárigazolásokat, és álma továbbra is az, hogy bemutathassa Kylian Mbappét a Bernabéu közönségének.

Teljes menetrend