Fejléc kép
Fórumajánló
Ramosra több hetes kihagyás várhat
2020-01-14 12:17 Daveko as.com
Ramosra több hetes kihagyás várhat Sérülések, eltiltások

A Real Madrid csapatkapitánya kificamodott bokával fejezte be az Atlético Madrid elleni találkozót. Az első vizsgálatok alapján a védőre több hetes kihagyás várhat.

Sergio Ramos annak ellenére játszotta végig az Atlético Madrid elleni Spanyol Szuperkupa találkozót, hogy a mérkőzés jelentős részét kificamodott bokával teljesítette. A Real Madrid kapitánya értékesítette büntetőjét a tizenegyespárbaj során, mellyel el is döntötte a kupa sorsát.

A mérkőzés 61. percében úgy tűnt, akár kényszerű cserére is sor kerülhet a Blancóknál, miután Ramos kificamodott bokával zuhant a földre a Moratával történt találkozás után. A kapitány fájdalmas arccal sántikált az oldalvonal felé, majd rövid ápolás után további egy órát töltött a pályán. A mérkőzés okozta adrenalin eltűnésével azonban egyértelművé vált a sérülés ténye.

A ficam 15 nap kényszerpihenőt jelenthet a spanyol védő számára. Előreláthatólag két bajnokit, valamint a csapat első kupamérkőzését lesz kénytelen kihagyni. Csapata mind a Sevilla elleni hazai, mind a Valladolid elleni idegenbeli La Liga meccsen nélkülözni fogja; a Spanyol Kupában pedig egyelőre nem sorsoltak.

“Gondoltam a panenkára, de a bokám nem volt jó állapotban, én pedig biztosra akartam menni”

A meccs után az újságírók a büntetőpárbaj kapcsán rögtön rá is kérdeztek, hogy miért nem a szokásos “panenkát” lőtte. “Gondoltam rá, de a bokám nem volt jó állapotban, én pedig biztosra akartam menni” – mondta a Szuperkupa döntőjében végrehajtott tizenegyeséről.

Teljes menetrend